Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Чиновници ще отнасят солени глоби за бавна работа
Автор: Екип Varna24.bg 10:46 / 07.06.2017Коментари (5)850
©
Чиновници ще отнасят солени глоби, ако не свършат или бавят свои задължения. А наказанията за виновните длъжностни лица ще са от 150 до 1500 лв. Това ще стане с промените в Административно-процесуалния кодекс (АПК), които депутати от ГЕРБ внесоха в парламента.

"Най-важното е, че с новите текстове се отварят вратите на принципа на мълчаливото съгласие и прехвърляме административната тежест чиновниците", коментира пред "Труд" председателят на правната комисия Данаил Кирилов от ГЕРБ.

Той припомни, че от години бизнесът настоява за по-бърза работа от страна на администрацията. А точно от ГЕРБ са заложили в предизборната си програма намаляването на чиновническата преса върху компаниите.

Новите текстове ще премахнат част от бюрократичните спънки и ако в регламентиран срок дадена фирма няма отговор от чиновник, то ще се приема, че поставеното питане е с положително становище от въпросното ведомство.

"Изменението създава предпоставка за постепен преход от презумпция за мълчалив отказ към презумпция за мълчаливо съгласие в подходящите за това случаи", се казва в мотивите към законопроекта. И още: "Мълчаливото съгласие е инструментът, чрез който най-лесно се игнорира бездействието на администрацията и рязко се намалява административната тежест".

Промените в Административно-процесуалния кодекс ще доведат до въвеждането и на електронно правосъдие. "Навсякъде, където можем, целта е да направим процедурите дигитални", отбеляза Данаил Кирилов.

В новите текстове е записано, че призовките вече ще може да се изпращат по електронната поща. Това означава, че съдилищата ще могат да изпращат призовки чрез електронни съобщения. "Това предложение ще породи дискусии, но от друга страна ще доведе до опростяване на призоваването чрез електронните съобщения", коментира още председателят на правната комисия.

Според експертите новата система на призоваване ще направи доказването на призоваването по-безспорно.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Те трябва 60% от чиновниците направо да ги иЗгонят и да сложат работещи на заплата !!!! Прекалено много кърлежи са на държавна работа ..... да върви заплатка , да точим пари за стоене ---аз със среден частен бизнес да плащам какви ли не данъци и такси за да си клатят краката и да гледат злобно когато казуса е за повече от минута и им нарушаваш спокойствието !!!! Айде У лево ....
0
 
 
Ха дано, ама надали.... Депутатите НЯМА да приемат тези промени, защото И САМИТЕ ТЕ, ще бъдат атакувани, понеже СА чиновници на народа ни.
0
 
 
Колко субективизъм лъха от тази статия! А кой ще ги наказва?Аз тебе-ти мене, така ли?
Сподели какво ново....
на 07.06.2017 г.
0
 
 
Въпроса кой държавен чиновник ще ги проверява..... че те всички са еднакви и ако проверката е като работата файда никаква !
+2
 
 
Дали? Че инак ще го ударят на просия, като ги знам кви са!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: