Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Чорапи срещу чорапогащници. Откъде произлизат и по какво се различават?
Автор: Екип Varna24.bg 18:05 / 24.11.2020Коментари (0)1507
©
Есента отдавна е тук и това означава, че е време да заменим леките рокли и сандалите с по-топли дрехи и чорапи. Или чорапогащници? Разберете каква е разликата между двете и кога са достигнали своя връх на популярност.

Може би ще бъдете изненадани да разберете, че тънките и еластични чорапи, които можете да намерите в почти всеки женски гардероб, са били създадени през Втората световна война. Тогава за първи път на пазара се появяват дамски чорапи от найлон, синтетично влакно, което е гъвкаво и не много скъпо за производство. За дамите по онова време, които са носели поли и рокли, много по-често от нас сега, продуктът става незаменим.

Практичните "найлони“ бързо стават конкуренти на до този момент така популярните копринени чорапи, които били доста скъпи заради деликатния си естествен материал и не всеки можел да си ги позволи. И така, полиамидната прежда, която произхожда от лабораториите на на американската компания DuPont, непредвидено предизвиква малка модна революция.

Дългите дамски чорапи били най-често в телесен цвят и имали контрастен черен шев по цялата дължина на гърба. Въпреки факта, че в днешно време нямаме нужда от този шев, все още на пазара ще намерите модели с този емблематичен детайл. През следващите години продуктите на пазара от този вид разширяват своята популярност, като включват и други разновидности и дизайни, включително и всеизвестните чорапогащници.

Чорапи и чорапогащници

Въпреки, че доста хора не различават тези два продукта, чорапите и чорапогащниците са доста различни. Да, те са изработени от един и същ материал, но чорапите се купуват по двойки и покриват до около 2/3 от бедрото, докато чорапогащниците достигат до кръста и покриват цялата долна половина на тялото.

Предимството на чорапите е, че те не убиват и покриват само краката. Това ги прави подходящи и за по-топлото време. И с ръка на сърцето трябва да признаем, че те изглеждат много по-добре от чорапогащниците, опънати до кръста. Но пък от друга страна, чорапите нямат оформящия ефект в ханша и корема, който имат чорапогащниците.

Дайте шанс на жартиерния колан

Ако сте в търсене на идеалните чорапи, можете да изберете самозадържащи се модели, които имат силиконово бие и и плътно прилепват към кожата. С тях ще избегнете неудобното плъзгане и свличане. Изключително подходящи са за прилепнали поли и рокли, защото са "невидими“ под дрехите за разлика от чорапогащниците.

Ако пък идеята за стегнат подгъв, обграждащ бедрата ви не ви допада, можете да пробвате жартиерен колан с тънки каишки, за да закрепите чорапите. Ще бъдете изненадани колко удобни са те всъщност. Особено, ако сте фен на ретро и класическите визии.

Чорапогащниците затоплят и маскират несъвършенствата

Популярността на чорапогащниците сред дамите идва основно заради това, че те са много практични. Те ни топлят, когато времето захладнее, няма нужда да се притесняваме дали са на мястото си и най-важното – спомагат за оформянето на фигурата, без помощта на специално стягащо бельо. Ако пробвате чорапогащник с подсилена талия и лек оформящ ефект, можете да очаквате една идея по-плосък корем и стегнато дупе.

Другото предимство на чорапогащниците е, че се предлагат в много цветове. В повечето случай чорапите са в прилични основни цветове като черен, бял, сив, тъмно син или бордо (има и изключения естествено), докато чорапогащници има в почти всички възможни нюанси.

Сега за загадъчното съкращение DEN?

Когато избираме чорапи и чорапогащници трябва да вземем предвид стойността DEN (идва от denier). Това е единица, която преди е била използвана за изразяване на мекотата на коприната, но по-късно е прехвърлена и за измерване на други материали.

Колкото по-малък е броят DEN, толкова по-тънък и прозрачен е материалът на чорапите и чорапогащниците. Така под обозначението 15 DEN стоят тънки като паяжина чорапи и чорапогащници, с които краката ви ще изглеждат почти голи. Чорапите и чорапогащниците със 100 DEN са много плътни и непрозрачни и са подходящи за зимно носене. С увеличаване на плътността на продуктите се увеличава и тяхната издържливост и сила.

А вие от кой отбор сте – на чорапите или чорапогащниците?
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Бум на коклюш в България
България в еврозоната
Смъртни случаи в България заради фентанил
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1608) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: