Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Човек от "ало мафията" е пътувал с касапите от Негован до Румъния
Автор: Екип Varna24.bg 08:30 / 10.10.2019Коментари (0)1376
©
Муле на ало измамниците от Ветово е пътувало преди време до Румъния с Пламен Шляпашки и Георги Нанчев, които убиха и нарязаха на парчета възрастно семейство в София, за да го оберат. Това каза главният секретар на вътрешното министерство Ивайло Иванов след третата голяма акция срещу ало мафията на спецпрокуратурата и МВР през тази година.

Не е ясно дали касапите от Негован и телефонните измамници от Ветово са свързани по друг начин освен с общо пътуване до северната ни съседка, където действат босовете на организацията. По време на разследването на жестокото двойно убийство криминалистите проверили всяка стъпка на Шляпашки и Нанчев и така стигнали до връзката с ало измамниците. 10 души бяха арестувани във Ветово с луксозните къщи в сряда сутринта. Жандармеристи завардиха входовете и изходите на града, докато разследващите претърсваха луксозните имоти на ало измамниците. Всички арестувани са добре познати на полицията.

Повечето са осъждани за телефонни измами и са лежали в затвора Това са Топчо Янакиев, Петър Първанов, Васко Гърка, Пламен Роджера, Яне Якуш и Христо Пожарникаря, който се опитал да избяга в Румъния, но е заловен, преди да премине границата. “Разследването е от февруари т.г. Имаме доказателства за 6 телефонни измами. Колко са всъщност, е трудно да се каже. Амбицията на прокуратурата и МВР е към средата на следващата година намалението на ало измамите в България да е над 50% спрямо 2018 г.", каза зам.главният прокурор Иван Гешев, който ръководи акцията във Ветово.

Два от емблематичните случаи на телефонни измами през тази година са дело на бандата от Ветово. Едната жертва е 11-годишно дете от Стара Загора На 8 януари с него се свързали бандитите от Ветово, представяйки се за полицаи, на които детето трябвало да “помогне", за да заловят телефонни измамници. Поискали да претърси жилището за пари. Хлапето се подчинило. Намерило 54 хил. лв. и злато. Сложило ги в раницата си. По указания на “полицая" ги оставило под паркиран автомобил в града. Мулето взело парите и след това ги предало на измамниците от Ветово. Родителите разбрали за измамата вечерта и се обадили в полицията.

Вторият случай е с възрастен мъж от София, който олекнал със 130 хил. лева. При акцията във Ветово са иззети и луксозните автомобили на измамниците. Намерени са и оръжия и тротилови шашки, с които могат да се съборят 3 къщи, както и стотици “оръдия на труда" - телефонни апарати и симкарти. Социалните служби са отвели детето на Васко Гърка заради насилие в семейството му. Малко преди ареста той пребил жената, с която живее.

При акцията във Ветово са иззети и луксозните автомобили на измамниците. Намерени са и оръжия и тротилови шашки, с които могат да се съборят 3 къщи, както и стотици “оръдия на труда" - телефонни апарати и симкарти. Социалните служби са отвели детето на Васко Гърка заради насилие в семейството му. Малко преди ареста той пребил жената, с която живее.

Ветово е един от центровете на ало мафията в България. Роми от градчето в Русенска област са били арестувани много пъти в страната заради измами, там също са правени акции в миналото, но за първи път операцията е толкова мащабна. Преди месеци спецпрокуратурата и полицията задържаха телефонните измамници в Левски, който също е прочут с огромните палати и от години се знае, че част от жителите му печелят от наивни жертви. Те още са в ареста заедно с лидерите Димитър Серафимов-Келеша и синът му Васко Богатия. През април беше ударена и бандата на Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица. Той беше арестуван в Румъния и екстрадиран у нас.

“До средата на 2020 г. всички важни участници в най-големите организирани групи за телефонни измами трябва да са в ареста или в затвора. Това не е последният случай, по който ще работим. Имаме сериозно намерение да изрежем тази зараза от българското общество и тези хора, които извършват престъпления срещу нашите майки и бащи, да са в затвора", заяви Иван Гешев във Ветово.

След трите големи акции срещу ало мафията бандитите се ориентирали към Румъния и Гърция, посочи главният секретар на МВР Ивайло Иванов. С 40% са намалели телефонните измами след ударите на разследващите, сочи статистиката. След арестите във Ветово работа по телефонните измамници ще започнат от антикорупционната комисия и от НАП, завършва "24 часа".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: