Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
„удо по ¬еликден! ¬ ѕловдив спасиха млада жена, бременна в 8 месец!
јвтор: ≈кип Varna24.bg 12:02 / 07.04.2018 оментари (5)1713
©
ƒоц. д-р ≈катерина ”чикова (вл€во)
¬ навечерието на —ветовни€ ден на здравето Ц 7 април, майката на пациентка на  линиката по анестезиологи€ и интензивно лечение и  линиката по акушерство и гинекологи€ в ”ћЅјЋ "—вети √еоргиУ пожела да се обърне към с благодарност както към екипите на двете клинични звена, така и към всички хора с добри сърца, които се включиха в кампани€ за кръводар€ване в полза на 35-годишната …оана Ќешева.†

ѕо време на бременността си жената е получила прееклампси€ - състо€ние, при което кръвното нал€гане на бъдещата майка се покачва, увеличава се количеството на белтъци в урината, по€в€ват се отоци на лицето, ръцете и краката, главоболие, повишава се теглото. ¬ това състо€ние жената е приета в друго лечебно заведение, но впоследствие е транспортирана за оказване на животоспас€ваща медицинска помощ в ”ћЅјЋ "—вети √еоргиУ Ц първоначално в  линиката по анестезиологи€ и интензивно лечение с началник проф. д-р „авдар —тефанов, а след това в  линиката по акушерство и гинекологи€ с началник доц. д-р ≈катерина ”чикова.†

ѕрееклампси€та е един от основните акушерски проблеми и водеща причина за майчината и неонатална заболеваемост и смърт. «ас€га 5% от всички бременни жени , об€сн€ват лекарите от ј√ клиниката на ”ћЅјЋ "—вети √еоргиУ. ќт кра€ на 2016 г. при извършване на гол€мо изследване основоположникът на феталната медицина в световен мащаб проф.  ипрос Ќиколаидис и сътрудници установ€в€т, че успешно може да се извърши превенци€ на тази тежка патологи€.†

≈кипът на  линиката по акушерство и гинекологи€ на ”ћЅјЋ "—вети √еоргиУ през последните години, по световен образец, изключително успешно прилага ранен скриниг Ц от 11 до 14 г.с., за жените с риск от развиване на прееклампси€.

ѕри тежка форма на прееклампси€ и HELLP синдром† …оана претърп€ две спешни операции Ц първата в ј√ болница "—елена", с мъртво раждане в 8-и месец и опасност за нейни€ живот, втората в ”ћЅјЋ "—в.√еорги" Ц животоспас€ваща за не€ самата.
«ареждане! ћол€, изчакайте ...
+1
 
 
Ѕебето е мъртво!вШє√орката жена. ћоже би изобщо не е тр€бвало да минава през —елена първо.–одих там преди 9г и съм доволна,но можеше и за бебето да има шанс.
+1
 
 
«агубила е детето ... щеше да е чудо , ако б€ха живи и майката и детето —Э .... явно са изтървали положението още в "—елена"
+2
 
 
Ѕраво ! „естит празник хора дар€ващи живот и грижище се за здравето ни !
+4
 
 
∆иви и здрави да са спасителитерЯСЉрЯТЦрЯТЦрЯТЦрЯТЦ
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« јвгуст 2019 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
ѕловдив домакин на световно първенство по таекуон-до
јкадемично гребане и кану-ка€к
ћестни избори 2019
“¬ и шоу сезон 2019/2020 г.
„ерно море в ѕърва лига, сезон 2019/2020
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справи общината с почистването на снега?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: