Цигански командоси влизат в "горещите точки" у нас

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (18)
13:03 / 24.06.2015
4866
Цигански командоси влизат в Гърмен, столичния квартал "Орландовци" и останалите места, където има етническо напрежение. Това съобщи Петко Асенов, председател на Националния център за развитие на ромите в България.

Припомняме, че още преди 20-ина дни Петко Асенов предупреди за намерението за реализирането на тази инициатива. "Взехме решението след това, което стана в кв. "Дружба". Първоначално командосите ще бъдат с хладно оръжие, но в момента обсъждаме и други варианти", уточни Асенов, цитиран от "България днес".

Неправителствената организация е възродила идеята, която се появи през 2013 г. като противовес на Гражданските патрули, организирани от Боян Расате. Тогава властите пресякоха организирането на патрулите. "Сега обаче напрежението е много по-голямо, защото някои хора искат да палят къщи. Да превърнат България в Катуница", коментира Петко Асенов.

Той обясни, че е изпратено писмо до премиера Бойко Борисов с искане за спешна среща, на която да бъдат обсъдени мерки за гарантиране на сигурността на циганите. Ако това не стане, въоръжените цигански отряди щели да влязат в районите с напрежение, за да патрулират.

"Имаме пълна готовност. Вече ми се обаждат хора от цялата страна. Сред тях има и военни", заяви Асенов. Командосите щели да бъдат оглавени от боец с няколко мисии в Афганистан. Отрядите щели да носят названието ОМОН - Организация на малцинствата за отбрана от насилие.


Виж коментарите (18)
Още новини от Национални новини:
Дете на кандидат-депутат простреля друго дете в Търновско
Ще бъде ли спрян вносът на коли втора ръка?
Фон дер Лайен поздрави Гордана Силяновска-Давкова за избирането й...
Главчев и част от министрите в кабинета посетиха църквата "Св. Ди...
Плащането на зъбни протези от Касата се отлага
Валежите ще продължат и утре, а температурите се понижават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).