Цигарите поскъпват наесен, а не от 1 юли

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:03 / 09.06.2022
809
Поскъпването на тютюневите изделия заради новите акцизни ставки може да се отложи до 1 септември, а не да е от 1 юли. Това стана ясно по време на дебатите по актуализацията на бюджета в ресорната парламентарна комисия.

В законопроекта е предвидено покачване на акцизните ставки на конвенционалните и електронните цигари и въвеждането на акциз при никотиновите течности от началото на следващия месец, както и поетапното покачване на този акциз от юли до 2025 година.

Председателят на Асоциацията на производителите и вносителите на тютюневи изделия Вержиния Джевелекова обърна внимание, че новите акцизи ще изискват регистрация на нови цени и съответно промени в бандеролите, което изисква време. Затова тя настоя само тази година срокът да се измести.

"Така че, тези обстоятелства налагат поради технически (причини), оперативно, по-дълго време, за да можем да се справим. Днес сме 9 юни. Молбата ни е да разгледате възможността този срок да бъде увеличен - тоест отсрочка за първото вдигане, което предстои. Например първи октомври за нас би било прекрасно", каза тя, цитирана от БНР.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).