Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Цвета Караянчева: За тази година и половина виждаме, че парламентаризмът се потъпка
Автор: Йоланда Пелова 10:19 / 22.11.2022Коментари (0)1096
© Личен архив
Ситуацията е много сложна защото, още преди формирането на това Народно събрание, се начертаха много червени линии.Това каза в предаването "Добро утро, България" на Радио "Фокус" Цвета Караянчева, експредседател на НС от ГЕРБ.

"Червените линии за две години набъбнаха толкова много, че изглеждат непреодолими. Спомняте си миналата година, как се преместиха народните представители от другото НС, което беше, в старата сграда, с лозунга, че връщат парламентаризма, традициите и всичко останало. За тази година и половина и повече виждаме, че всичко парламентаризма се потъпка. Виждаме отношението между самите партии. Виждаме лепенето на етикети за различни видове коалиции -  коалиция на хартиената бюлетина, коалиция на войната. Всяка една политическа сила има програма и тя е поела ангажименти пред своите избиратели. И тази политическа сила следва совата програма. И това, че в определени моменти определени политически сили имат едни и същи позиции по определени политики, не може да са причина да се правят различни видове коалиции и да се именуват те. Защото това са поети ангажименти. Аз виждам, че нашите опоненти изключително много искат да ни опаковат с ДПС. Но всъщност, реалният опонент в отделните региони на ДПС е ГЕРБ. Погледнете картата на България и потърсете структурите на ПП, на ДБ и на всички онези, които говорят за тази симбиоза между две политически сили, които реално са опоненти. Не е редно също така да се слагат етикети на личности. Виждам, че един колега е казал, че Борисов бил българският Мадуро. Най-малкото, не му отива на този колега да говори по този начин. Ако наистина сме политици, които искат да направят нещо за България, трябва да чуваме дневният ред на обществото и да работят за това. Не може да търсиш някакви политически дивиденти от това", каза Караянчева.

Тя смята, че ПП и ДБ вече определено са се устремили към избори. Колкото и да не искат да го казват. "Те казват – ГЕРБ е първа политическа сила и отговорността е нейна. Да, но вие не желаете да седнете на масата на преговорите, да уточним важни неща за държавата, за да можем да продължим напред", каза още Цвета Караянчева.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: