Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Цвета Кирилова обяви, че ще се кандидатира за президент
Автор: Екип Varna24.bg 15:20 / 21.08.2021Коментари (3)1712
©
Журналистът и бивш водещ на "Здравей България" обяви, че ще се кандидатира за президент с много дълго отворено писмо. 

До гражданите и медиите на Р. България

Кандидатура за Президент на г-жа Цвета Кирилова,

председател на "Сдружение Азбукари“

"БЪЛГАРИЯ ЖИВЕЕ ЧРЕЗ ДУХА“

Да съхраним Родината, защото сме длъжници на нашите деца.

България се нуждае от мир, светлина и благоденствие.

България горещо се нуждае от любовта на всеки от нас и между нас.

България е частица от съзнанието на Бог Отец и е единство на осъзнатата духовна сила на Човека, дръзнал със смирение, твърдост и търпение да покори големия и стръмен връх на Аз-а в себе си.

Тежките спомени, белязали хилядолетната ни история, са направили от волята на народа ни чутовна сила, пред която с възхищение са свеждали глави онези, които са имали възможността да видят в дълбините на реките в очите ни образа на предтеча на нашата духовна зрялост. Смразени от размаха на героичните ни подвизи, противниците ни са оставали безмълвни и обезкуражени, във всеки миг на съзерцание на величието, красотата и нежността на природата ни, вслушани в добротата на ударите на сърцата ни и вгледани в душите ни, където е имплодирала цяла една Вселена.

В начало бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог. То в начало беше у Бога. Всичко чрез Него стана; и без Него не е станало нищо от това, което е станало. В Него беше живот и животът беше светлината на хората. Йоан 1:1-18



Цели 100 години преди Паисиевата история, през 1667 г. един от подбудителите на Чипровското въстание за освобождение на българските земи от османско владичество монахът Петър Богдан Бакшев създава най- първата "История на България“ с оригинално заглавие: "De antiquitate Paterni soli, et de rebus Bulgaricis ad suos Compatriotas“ ("За древността на бащината земя и за българските дела към неговите сънародници“). В нея той поставя жалоните на нашата мисия като народ, които ние векове наред боязливо се стараем да прилагаме, а нашият духовен сан на държава, поставила основите на европейската цивилизация, изисква това богоугодно дело да е целеустремено, най-отговорно и пълноценно. В онези далечни времена Петър Богдан дава описание, което ни изпълва с гордост и може да послужи като пример за родолюбие.

- "Мен ме роди българската земя и искам да изплатя данъка си, който България с право изисква от мен".

- "Днес България се назовава, което някога се наричаше Горна Мизия и част от Долна Мизия, цяла Тракия, по-голяма част от Македония и цялото Моравско до Охрид и чак до границите на Албания, Гърция и Сърбия, към изток се простира до Черно море, на север Дунав я дели от Влашко и Молдова".

- "Царство България е прекрасно. Украсено е с широки поля, високи планини и хълмове, приятни гори и дъбрави, оросявано от различни реки и води. В това царство има изобилие от всякакви житни храни, вина, овце, биволи, крави и волове, добри коне. Намира се злато, сребро, мед, стомана, желязо и олово. Ако това царство би имало един владетел християнин и добър, то не би отстъпило на много царства в Европа".

- "А защитата на честта, още повече тази на Родината, надминава всичко, защото животът и честта са равнопоставени".

И така, предан на завета на дедите ни, Петър Богдан посвещава на България девиза: "Живее чрез Духа“. Животът и личността му са пример за родолюбие, за безукорно изпълнение на дълга към предците с чест и достойнство. И още нещо - Петър Богдан показва на духовниците как една успешна църковна кариера може да служи в полза на Родината.

От най-дълбока древност човешкото знание изследва влиянието на географската среда върху политическата дейност. В моите представи географската карта на света е координатна система с разположението на ценностите на човечество. Колкото повече отиваме на Изток, толкова повече светът се движи от философията и силите на духовната същност. Колкото повече отиваме на Запад, толкова повече светът се движи от рационалните, земните, прагматичните и материалните схващания. България обаче е център. Тя е люлка на древна цивилизация. Средище на голям духовен, морален и материален прогрес, с неизчерпаеми възможности. Възможности, които ние, като отговорно и съсредоточено в целта да постигнем желаното развитие общество, сме длъжни да реализираме и то най- ефективно и пълноценно. Ние сме в дълг да преподаваме на поколенията непреходните уроци по родолюбие, защото народ без минало е народ без корен и няма бъдеще.

Ние, българите, сме носители на познание развивало най-старото земеделие в Европа. Ние, българите, сме майсторите на най-ранната каменна архитектура на Стария континент; най-ранната металургия на медта и златото. Ние, българите, сме занаятчиите, създали най-старото обработено злато в света. Ние, българите, сме в основата на най-ранния добив и обработката на полускъпоценни минерали; първата писменост, предшестваща с около 2000 години другите системи за писане. Ние, българите, създаваме първите в света стандартни единици за измерване; най-ранните в Европа центрове от градски тип с развита жилищна и обществена архитектура. Ние, българите, творим първите портрети – реалистични човешки изображения с индивидуални черти. И всички ние сме длъжни да знаем, че най-старата човешка цивилизация се е зародила преди повече от 8 хилядолетия в района около Черно море и долното течение на Дунав и е процъфтявала не къде да е, а по нашите земи.

И заради всичко това ние, българите, сме задължени да заемем достойното си място сред народите на Европа и света, и да въздигнем държавата ни на висотата на нашата култура, постижения, познание, книжовно и просветителско дело.

Изумителен е размахът на българския дух чрез социалния принос на велики и достойни личности, морални стожери, учени, даскали, възрожденци, революционери, просветители, будители и вдъхновители. Време е да получим признанието, което сами е нужно да извоюваме. Българските държави винаги са били носител на култура и богато познание, въпреки верския, физически и културен геноцид. Българският дух е водещ! Повече от всякога е важно да възпитаме децата в родолюбие и отношение към Родината ни. Те трябва да имат не само голо самочувствие, породено от изкушенията на комерсиалния свят, а базирано на етични, морални и човешки принципи, предавани от българин на българин, за да се запази това, за което сме призвани от най-високия духовен пиедестал и да се предаде и на следващите поколения.

Преди да си отиде от този свят дядо ми предаде завета на предците ни от рода Дуло, написан с калиграфско съвършенство. Разказа ми, че се е натъкнал на апокрифния документ из лавиците на стара библиотека, далеч от България. Сложно обаче се оказало разчитането му, но не и невъзможно. Най-впечатляващо е името на писмената находка, което още с прочита му те оставя безмълвен и респектиран. 12 заповеди.

ЗАКОННИК

1. Свободата и правата на всеки човек свършват там, където започват свободата и правата на другия човек.

2. Винаги си длъжен да казваш Истината и само Истината.

3. Нямаш право да отнемаш имуществото на човек, което той е придобил с труда си.

4. Не прелюбодействай.

5. Уважавай човека, както цениш себе си.

6. Не осъждай прибързано! Преди да осъдиш човек, трябва да знаеш цялата Истина.

7. Справедливостта за героите е по-ценна от живота.

8. Който не спазва моралните норми на обществото, няма право да живее свободно в това общество.

9. Земята, Родината, в която живееш и си създаден, са ти подарени с цената на кръвта и живота на нашите предшественици. Твоя отговорност е да ги оставиш на следващите поколения.

10. Ако твоят сънародник има нужда от помощ, то помогни му. Ако не можеш да му помогнеш, не му пречи!

11. Където и да си стигнал, никога не забравяй откъде си тръгнал.

12. Ако си далеч от своя роден дом, твой дълг е да се завърнеш при корените.

Ние, българите, сме длъжни да си припомним и изпълним неустрашимо заветите на предците. Ние сме благородниците, в чиято кръв е закодирана възвишената задача да поставим новото начало за благоденствието на човечеството в пътя на свободата, равенството и братството, чрез любов. Ние всички сме Спартак и сме длъжни да заявим на висок глас. Спартак е българин! Ние имаме фантастична възможност и никой не може да има претенции към нашето забележително културно наследство, освен нас. България трябва да подчертава стойността на историята си смело и да развива днес своите компетенции по области на знанието без ограничение на заложбите ни като народ.

За да бъдем архитекти на бъдещето, добре е да знаем, че слаб строителен материал не гради храмове и катедрали. Разцветът на нацията идва след полагане на взаимодействащите си, логически и последователно, мисъл - слово - действие - реалност. Материализираната, осъществената в импулс, неустрашима мотивация и градивна мисъл, е време на благоденствие за години напред. Изригването на тази съзидателност, в определен момент, нейната концентрираност сега, дава в бъдещето "Златен век" на нацията. Затова имаме "Златен век" на великия цар Симеон, защото баща му Борис е положил, а преди него и с него се осъществява просвещението, облагородило с ум, креативност, духовна и божествена благодат народа на България.

Знаем ли какви семена посяваме за бъдещето утре? Тази велика и чудовищна посредственост и колкото по-дълго време продължава, ще материализира безкислородното общество на утрешния ден, което за мнозина ще е настояще. Днес живеем във времена, ментално и групово изфабрикувани от нетворчески и несъзидателни умове. Това е тяхната зловеща реалност. Днес живеем във времето и резултатите на това, което ще оставим с леещата се като потоп нищожност за следващите поколения. И градинарите на сушата и прокобата много добре знаят какво правят. Обществото сега се движи според първичната нужда на творителите на злото, на пандемията от глупост и безпътица.

Във времето на стръвно разделение на обществото, на растяща безнравственост, омраза, алчност, неуважение и престъпност, този "Златен век", за който мечтаят нормалните хора, все повече се превръща в утопия. Промяната, а не подмяната, подкрепена и извършена от разбиращите тези процеси и живеещите в синхрон с природните закони, а именно "Живата мяра", е повече от наложителна и тя ще бъде извършена не с назначения, а с призвания! Великите творчески умове, живели в миналото, постигнали успехи за България, реално са творили визия за бъдещето. Това са ментални времеви трансфери и трансформации. За да се постигат отново, необходимо е просвещение и хармония, синергична обвързаност на всички елементи на вегетативната нервна система за постигане на оптимални вътрешни условия в организма, нашата държава.

За нас е отреден живот в мир, раждане на душата изново, реализация в доброта, обич и творчество. Божието е мъдрост, човешкото е действие! Ние сме силен народ, с уникален ген и заложби! Да се отърсим от старите погрешни догми и окови, и да поемем по пътя на българщината, така както са ни учили предците ни и така, както диктува сърцето ни!

Предлагам на всички мои сънародници, у нас и по света, съвместно развитие на мащабен, много отговорен, перспективен, нуждаещ се от единството на просветените и посветените умове в България проект за издигане на националното ни самочувствие и заедно с това качеството на живот в морално, духовно, културно и материално отношение. Ние ще създадем наследството, което ще завещаем на Родината дългосрочно и ще предадем с грижовните си ръце на българските деца. Това е възвишена КАУЗА!

Като заставам с името, с делата ми на обществена личност, посветена повече от 10 години на децата на България, на подкрепата на гражданското общество, на благотворителната дейност и чрез развитието на стотици национални и обществено полезни инициативи, с доказана добавена стойност към социалния, образователния, културния и научния пласт на живота, най-отговорно се изправям пред Вас, за да Ви предложа да подкрепите кандидатурата ми за Президент на Република България!

Всяко начинание се нуждае от добронамерени подстрекатели, от вярващи в успеха, от мотивирани личности, от духовно умоозарени творци и вдъхновители, от хора, умеещи да концертират способностите си, да мечтаят и постигат цели, които да облагородяват и усъвършенстват взаимоотношенията и живота ни. Екипът ми, с който изградих името и историята си, е достоен за уважение, защото не пестиха нито труд, нито време, нито знание, нито вдъхновение, нито емоция, за да новородим една нова реалност чрез триединството на мисъл, слово и действие. Радетелите на "Сдружение Азбукари“ са пазители на българщината, на азбуката, на духовността и на идеала на България.

Обръщам се към всички Вас, за да Ви предложа заедно да поставим основите на духовното развитие на България, чрез възможностите на президентската институция. За мен това е предизвикателство, което ще ме вдъхнови да доразвия поредица от градивни идеи на национално ниво, да започнем нови и вдъхновяващи дела и да консолидирам обществената енергия в позитивни, смислени и със силен обществен отпечатък предложения.

Предлагам Ви да работим целеустремено, всеотдайно, честно, открито и с вяра за България, така че да продължи уверено да "Живее чрез духа“ и за следващите поколения.

Всеки, който намира за допустимо, че осъществените дотук многобройни образователни, културни, социално значими инициативи на "Сдружение Азбукари", приносът ми в каузите за поддържане на българския дух са основателна причина кандидатурата ми за държавен глава на Република България да бъде насърчена, уважена и подкрепена, може да ми подаде ръка, за да направим хорото на българщината и да осъществим холистичния модел на взаимодействие на обществото ни.

Зная колко отговорна е тази задача. Зная и колко важна е ролята на Президента. За първи път в историята си, България може да има държавен глава жена. Женското начало винаги е било водещо за разцвета, благоденствието и поддържането на семейното и духовното огнище на нацията. Натрупах опит, който искам да предоставя в услуга на обществото и съм готова да дам максимума от себе си чрез труда си, ангажираността си, знанието си и умението си да обединявам, да събирам, да помирявам, да насърчавам, да вдъхновявам, да реализирам, да инициирам, да управлявам, да проектирам мечти и да постигам резултати.

За мен най-важният и безценен ресурс са хората и техните индивидуални таланти. Имаме ли съмишленици с капитала от знание на своя страна и с криле от мечти, то ние можем да създадем невероятни постижения, които не са по силите дори на държави с огромни материални ресурси.

И така, искам да Ви поканя да бъдете участници и съвременници на това ново начало и да работим за просперитета на България. Време е да се освободим от догмите на непросветеността и бездушието, за да придобият децата ни повече увереност и гордост, да им дадем познание за бъдещи успехи и да подчертаем дебело в равносметката кои са грешките, които не бива повече да се повтарят.

Ние можем да изведем страната ни напред с уважение, подкрепа, адекватни предложения и рационални решения и то именно чрез президентската институция, за която догматично десетилетия е поставяно осъзнато клеймото на бездействието, безвремието и безчувствието.

Като Президент мога да направя институцията жива, будна, изобилстваща от резултати и носеща престиж на България, така както ни се пада по право и чест като народ с мисия. Времето на раздорите, конфликтите, омразата, политическото нестинарство в ущърб на народа, разделението, ненавистта, опростачването, манипулациите, пропагандата, лъжата, информационно-психологическата война и тъмата свърши.

Дойде НОВОТО ВРЕМЕ! Времето на Светлината и на Просвещението. И като Президент ще бъда изразител на добротата, която е заслуженият образ на България. Името на нашата Родина е в женски род и означава носител на мир и единство от светлина, добродетели, благородство, твърдост, смелост, търпение, духовен подем и реализация на Божествения закон, този на Истината. Каквото е горе, това е и долу! Да сътворим хармонични отношения, за да създадем смелото и трансформиращо света бъдеще на България – на умеещите, на талантливите, на успешните, на искрените, на сговорчивите, на единните, на подкрепящите, на благодетелите, на работливите, на съзидаващите, на вярващите, на съграждащите, на пречистените и пречистващите!

Вярвам, че съм Ви заинтригувала с това предложение и ще бъда щастлива да го реализираме заедно. Нека покажем, че можем да изпълним със смисъл думата ЕДИНЕНИЕ! Защото от древни времена честта дори на един българин е огледало на достойнството на народа му – ЕДИН_Е_НИЕ. Нека всички се стремим днес да сме по-добра версия на себе си от вчера. България над всичко и всеки!

Благодаря Ви, че през всички тези години подкрепяхте каузите на "Сдружение Азбукари“. Направихме нужното, за да създадем радост, да дадем криле и знание на децата и младежите на България!

С творческия и позитивен импулс на надеждата и човешките потенциали, с общи усилия и идеи ще осветим хоризонта на България за нейното по– щастливо, по– успешно и по– красиво бъдеще в това новорождение. Благодаря на всички, които са готови да ме подкрепят и на онези, които ще спечеля чрез идеите и вдъхновението си, подкрепяна от въодушевения ми екип, за да бъда достоен Президент на Република България. Пожелавам на всички най-вече здраве, без което не можем да живеем нито пълноценно, нито щастливо!

И помнете - България живее чрез Духа!

Ще пребъдем! България е нашата кауза.

Ваша Цвета Кирилова

Председател на "Сдружение Азбукари“

www.azbukari.org.



Още по темата: общо новини по темата: 259
04.07.2022 »
22.01.2022 »
22.01.2022 »
22.01.2022 »
22.01.2022 »
19.01.2022 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Цвето булка не си я ври там където не трябва.Гледай си живота а не политиката.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 21.08.2021 г.
+1
 
 
С брат, захлебващ яко от обществени поръчки в енергетиката, със съмнителни връзи с патриотите и ,герп, както и със съмнителни бизнесмени, някой от които вече под земята - тая женица изпадна в голяма заблудена за собствената си значимост! Но чак пък такава самозаблуда за президент - направо кърти мивки. Не знам "фамилията" Коленичи, която й приписват да е точна, но политиката в България няма нужда от д.халки.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: