Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Цветан Цветанов: Ако от една кампания се влезе веднага в местните избори, ще стане катастрофа
Автор: Екип Varna24.bg 22:09 / 26.04.2023Коментари (0)778
© Фокус
Партиите се блокират взаимно, обществото ще плати цената. Ако президентът ускори връчването на мандатите, но не даде възможност за толеранс, то това автоматично означава, че отиваме на избори. Ако от една кампания се влезе веднага в местните избори, ще стане катастрофа. Такава позиция изрази лидерът на Републиканци за България Цветан Цветанов по повод неразбирателството между първите две политически сили и ролята на Румен Радев относно бъдещия кабинет.

"ГЕРБ-СДС поиска от ПП-ДБ да им представи състав на кабинет до 1-ви май. Искането на ГЕРБ-СДС е безсмислено. Няма как преди да е връчен първият проучвателен мандат и да видим дали ще бъде изпълнен, първата сила да поставя условия на втората. Не виждаме съдържание в разговорите им. Това каза той по България ON AIR.

По думите му 6 месеца ще бъдат напълно достатъчни двете коалиции да изпълнят законодателния пакет във връзка с Плана за възстановяване и устойчивост и да приемат бюджет.

"При такава политическа конфронтация и неразбиране от политиците за отговорността, която носят, обществото ще плати цената. Никой не говори по същество - какво ще се случи с Плана за възстановяване и устойчивост, защото от 4 млрд. за миналата година получихме 2,5 млрд. Обявяват ги като заслуга на служебния кабинет, но това не е така", заяви Цветанов.

Според него, ако президентът ускори връчването на мандатите, но не даде възможност за толеранс, то това автоматично означава, че отиваме на избори:

"Ако имаме предсрочни парламентарни избори преди местните, това означава, че и малкият авторитет на местната власт ще бъде пропилян и загубен. В случай, че от една кампания се влезе веднага в местните избори, ще стане катастрофа", смята Цветанов.

Той прогнозира, че дори и след потенциални следващи избори няма да бъде намерен изход от политическата криза, от което ще загубят всички политически партии.

Цветанов е на мнение, че към момента формациите в НС взаимно са се блокирали и трябва да направят компромис:

"По-разумно е политическите лидери да останат в Народното събрание, защото групите им не са достатъчни да подкрепят правителство и да могат да формират устойчиво мнозинство", подчерта Цветанов.

Лидерът на Републиканци за България беше категоричен, че "местните избори ще са гръбнакът на стабилността". Той акцентира върху това, че трябва да има нови парламентарни избори, но след местния вот, тъй като ЦИК няма да се справи с организацията.

Цветанов изрази мнение, че съдебната реформа "по начина, по който я възприема всяка една от партиите, няма да се случи".



Още по темата: общо новини по темата: 936
21.06.2023 »
10.06.2023 »
10.06.2023 »
08.06.2023 »
07.06.2023 »
07.06.2023 »
предишна страница [ 1/156 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: