Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Цветан Цветанов приветства на двустранна среща конгресмен Робърт Питинджър
Автор: Пламена Николова 10:49 / 08.03.2022Коментари (0)542
©
Цветан Цветанов приветства на двустранна среща конгресмен Робърт Питинджър за организирането на конференцията по въпросите на разузнаването и сигурността. 

Както вече ви информирахме, председателят на Евро-атлантическия център за сигурност (ЕАЦС) Цветан Цветанов участва в конференция по въпроси за противодействие на корупцията и организираната престъпност, организирана от американския конгресмен Робърт Питинджър.

В своя първи ден конференцията беше открита от президента на Гватемала Н.Пр. Алехандро Джаматей. В своята приветствена реч президентът Джаматей обърна специално внимание на необходимостта от силно международно сътрудничество и взаимодействие в противодействието на организираната престъпност и корупцията. Президентът Джаматей заклейми руската агресия срещу независима и суверенна Украйна, наричайки руската агресия "абсолютно неприемлива", защитавайки правото на всяка държава сама да определя военно-икономическите съюзи, към които да принадлежи.

Президентът (председател) на парламента на Гватемала г-жа Шърли Ривера също приветства участниците в конференцията. В своето слово тя отбеляза необходимостта от засилване на международното сътрудничество в борбата с незаконния наркотрафик, трафика на хора и свързаните с това корупция и организирана престъпност.

В рамките на пленарния ден депутати от германския Бундестаг, американския Конгрес, както и депутати от националните парламенти на Мексико, Панама и Румъния информираха за националните подходи по противодействие на тези заплахи. Като модератори и панелисти участваха представители на американските правоохранителни органи, както и представители на базирани в САЩ изследователски центрове и мозъчни тръстове.

По време на пленарния ден Цветан Цветанов имаше двустранна среща с конгресмен Питинджър, по време на която приветства американският конгресмен за организирането на конференцията, както и за това, че чрез нея през годините е успял да формира общност от единомишленици в защита на свободата и демокрацията. Питинджър заяви, че пътят за успех на демократичните общества минава през създаването на подобни общности, обединени около ценностите на свободния свят - защита на гражданските свободи, върховенство на закона, непримиримост към корупцията и авторитаризма. В тази връзка конгресменът информира Цветанов, че следващата конференция ще се проведе в Румъния и ще бъде посветена на събитията в Украйна.

Утре конференцията продължава с дискусии и презентации по проблемите на киберсигурността и въвеждането на 5G технологиите в съвременния свят.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
Грипна епидемия обхвана страната
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: