Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Цветан Цветанов във Варна: БСП и президентът Радев търсят само конфронтация
Автор: Екип Varna24.bg 08:48 / 26.11.2018Коментари (1)2112
©
БСП са абдикирали от парламентарната си дейност и напълно отсъстват от смисления дебат по секторни политики. В тандем с президента Румен Радев те търсят само конфронтация. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по време на среща с над 300 членове и симпатизанти на ГЕРБ във Варна.

"В политиката винаги трябва да бъдеш с протегната ръка, да можеш да правиш компромиси", заяви Цветанов по повод нападките на държавния глава към правителството и отказа му да се срещне с министъра на финансите и председателя на бюджетната комисия в парламента.

"Да се подготвим сериозно за евровота, който е от ключово значение и за бъдещия ни успех на местните избори", призова Цветанов, като акцентира, че опозицията полага усилия да омаловажи постигнатото при управлението на ГЕРБ.

В присъствието на народни представители, кметове на общини и райони, общински съветници, ръководители на партийни структури в областта, Цветан Цветанов представи политиките за увеличение на доходите, заложени в бюджета за следващата година.Той отправи остра критика към агресивния тон на БСП по всички важни за обществото ни теми, като даде пример с противопоставянето на опозицията за ратификация на споразумението между ЕС и Турция за отпускането на 3 млрд. евро за задържане на потока от мигранти. "Солидарното участие на страната ни е важно за сигурността на външната граница на ЕС, за което вече сме получили и европейско финансиране в размер на 160 млн. евро за изграждане на необходимия допълнителен капацитет", отбеляза Цветанов. Той припомни противоречивата позиция на БСП и по повод пакта за миграцията на ООН, който евродепутатите от левицата са подкрепили с вота си в ЕП.

Председателят на ПГ на ГЕРБ акцентира и върху усилията да се търси баланс и диалог по теми като данъците за автомобилите и увери, че увеличението за най-старите коли с малка мощност ще е около 5,60 лв. "Със законови промени ще дадем възможност налозите от лизингови автомобили да постъпват в общините, където се използват, а не където са регистрирани", обяви още Цветан Цветанов. Той отбеляза, че сериозно се работи и по спорните текстове в закона за вероизповеданията, чрез обществено обсъждане ще се търси консенсусно решение и за предстоящата наредба, която касае зареждането с гориво на земеделски производители.

"Резултатите, които постигаме чрез реализираните проекти по европейските програми, са най-сериозната противоотрова за антиевропейското говорене", изтъкна кметът на Варна и областен координатор на ГЕРБ Иван Портних, отчитайки, че европейската солидарност дава възможност на общините да решават въпроси, които иначе не са по силите на местната хазна. Кметът благодари и за доброто взаимодействие с държавната власт и огромната подкрепа на правителството, осигурило за мащабните проекти на града над 100 млн. лв. само за година и половина.

В рамките на събитието Цветан Цветанов се срещна и с представители на структурата на ГЕРБ в Провадия, с които обсъди местни проблеми.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 26.11.2018 г.
0
 
 
От този боклук по-голям конфронтатор няма !!! Примирете се най-после , че президента не е като бившия послушко !!! Всеки ден няма да занимавате народа с това !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: