Цветан Василев се предаде на полицията в Белград!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (46)
14:44 / 16.09.2014
1884
Цветан Василев се предаде сам на полицията в Белград. Около 11.00 ч. той се появил, придружен от своя адвокат, съобщи Б-92. На 12 септември Софийски градски съд отказа да уважи жалбата на Василев срещу задържането му. Към момента има постановление за 72-часов арест, който обаче до момента не беше осъществен, въпреки намесата на Интерпол.

Дни преди това адвокатът на банкера Константин Симеонов заяви публично, че клиентът му не се крие и работи за оздравяването на Корпоративна търговска банка от Сърбия. Юристът поиска от прокуратурата да отмени постановлението за арест на банкера, за да може той спокойно да се завърне в страната. Съдът обаче определи жалбата като недопустима.

Слуховете, че Цветан Василев се намира в Белград, бяха потвърдени в сръбската преса на 10 септември. Медиите съобщиха, че мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка се намира в Сърбия. Банкерът, който е в списъка на Интерпол за издирване, преди десет дни е бил в град Парачин, в Сръбската фабрика за стъкло, чийто собственик е той.

Белградският вестник "Блиц" цитира работници в сръбската фабрика на банкера, които твърдят, че са били изненадани, когато Цветан Василев, или Газдата, както го наричат неговите подчинени, се появил в фабриката, след като са чули, че още през юни той е избягал от България в Австрия.

Тогава сръбските медии напомниха, че Сърбия е длъжна да арестува банкера, след като България е поискала съдействието на Интерпол за това.


Виж коментарите (46)

Още по темата (97):
06.10.2021 Делян Пеевски дойде на разпит в ДАНС
11.01.2018 Делян Пеевски проговори и каза шокиращи неща! Истина ли са?
16.08.2017 Международна заповед за арест за дъщерята на Цветан Василев
04.12.2016 Гриша Ганчев разказа за Цветан Василев и Бойко Борисов
13.04.2016 Продават завод заради необслужван кредит към КТБ
20.02.2016 Михнева: Филмът "Цветан Василев и КТБ" вече е гледан от българите
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).