Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Цветлин Йовчев за сливането на службите: Виждаме една борба за власт, едно инфантилно политическо поведение
Автор: Екип Varna24.bg 18:42 / 17.09.2023Коментари (0)748
© bTV
Виждаме една борба за власт, едно инфантилно политическо поведение. Така бившият председател на ДАНС и бивш вътрешен министър Цветлин Йовчев коментира темата за сливането на службите в ефира на bTV. 

"Това е един изключително вреден и опасен процес за България като цяло. За мен лично е абсолютно необяснимо това поведение. От една страна твърчим, че не харесваме президента и ще отнемем от него правомощия. Ако утре президентът е друг? Какво правим, ако конфигурацията в парламента се смени? От друга страна пък виждаме, че има една остра опозиция от страна на президента, който отказва да свика КСНС по някакви си негови подбуди. Става нещо като детинска игра – инфантилно политическо поведение“, поясни той.

Бившият председател на ДАНС е категоричен, че процесите за проникване и влияние на руските служби в България са отпаднали в началото на 2000 г. Според него нашите служби нямат проблем с руско проникване. Хората, които са работили в старата система, вече ги няма, но "винаги може да се случи инцидентно руските служби да проникнат“, каза още той.

"Когато говоря, че трябва да се освободим от руското влияние, имам предвид, че страната ни е обект на руска пропаганда. Тя е изключително активна и за жалост не виждам по никакъв начин реакция от страна на управляващите, да се започнат действия в тази посока“, поясни Цветлин Йовчев.

Той смята, че службите имат потенциала да разпознаят зловредната руска пропаганда, но те нямат правомощията да действат в социалните мрежи. Именно в тази посока според него трябва да се помисли за механизма на противодействие и точно коя служба трябва да направи тази детекция на пропагандата.

"Много е сложен проблемът. Не бива да се нарушава балансът. От една страна да не отидем към цензура и нарушаване на човешките права, а от друга – да не позволим безпрепятствено да се развива такава пропаганда“, каза още бившият председател на ДАНС.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Катастрофи във Варна
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: