Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Цветослав Цачев: В близките месеци не очаква съществена разлика в движението на финансовите пазари от двете страни на Океана
Автор: Екип Varna24.bg 13:14 / 14.08.2023Коментари (0)762
©
Корекцията на финансовите пазари през последните две-три седмици се дължи на големия възход, който направиха особено технологичните акции от началото на тази година. Това каза инвестиционният консултант от "ЕЛАНА Трйдинг" Цветослав Цачев в предаването "Човекът на фокус" на "Фокус"

Той обясни, че в момента приключва периодът на публикуване на корпоративните отчети и те показват, че резултатите са по-добри от прогнозите. "Смятам, че тази комбинация от сравнително позитивни новини от компаниите, плюс големия растеж, който видяхме на цените на акциите им, са в основата на една засега временна корекция на цените на акциите. Тя започва да се развива през последните седмици и се вижда най-вече в цените на акциите на големите технологични компании в САЩ, които досега водеха пазара нагоре. Сега и по-малките компании показват растеж. Това е много позитивен знак, защото именно по-малките дружества са компаниите, които правят заетостта", поясни експертът.  

В Европа също се вижда по-силно представяне на индексите. "Европейските акции са по-различни от гледна точка на това, че в САЩ виждаме технологичните компании, които растат силно и инвестират значителни средства, докато в Европа виждаме компании, които са по-дивидентно насочени, с по-добра оценка и с по-големи дивиденти, което в някаква степен е добре дошло за по-консервативните европейски инвеститори", поясни Цветослав Цачев.  

Той заяви, че в близките месеци не очаква съществена разлика в движението на финансовите пазари от двете страни на Океана.  

По думите му рецесията се усеща навсякъде по света, но не като рецесията от 2007-2008 г. "По-скоро като периодите на икономическа слабост, без сериозно повишаване на безработицата и срив на икономиката като 2015 и 2018-2019 г.", отбеляза Цветослав Цачев. 

Той обърна внимание на нещата, които трябва да имат предвид инвестиращите в криптоактиви. "Първото е, че трябва да се предпазват от инвестиции в такива проекти, които изглеждат страхотно, но реално срещу тях не стои нищо и всъщност може да се окаже, че са някаква измама. Другото нещо, което трябва да знаят, когато работят с борси и различни финансови институции, е, че там рисковете са доста по-големи поради липсата на регулации. Тази и миналата година видяхме фалити на големи криптоборси, загубени бяха колосални количества активи, направени от хора, които създават бизнес модел не като посредник, а с идеята рано или късно да използват средствата на техните клиенти с цел измама, присвояване. И третото важно нещо, когато говорим за криптоактивите, е, че те са спекулативен финансов инструмент. За тези криптоактиви реално се използват изключително много средства за маркетинг и реклама сред инвеститорите, които не знаят какви са рисковете", посочи инвестиционният консултант.  

По думите му регулаторите осъзнават тези рискове и че става все по-наложително да бъдат приети регулации, за да бъдат защитени инвеститорите.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Бум на коклюш в България
Стрелба по Роберт Фицо
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: