Цял клас срещу агресивен ученик

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
10:25 / 26.04.2017
1090
Родители на цял клас се вдигнаха на бунт срещу проблемен ученик. Училището е "Станислав Доспевски" в град Самоков. Всичко това се случва във втори клас от февруари. За двата месеца, в които детето, от което се оплакват родителите, е преместено в класа. Преместено от друго училище, отново заради проявена агресия.

Децата са направили запис, как две деца се дърпат на стълбите в коридора, след това едното замахва с юмрук към другото дете. Според директора на училището Камелия Асенова, детето е било предизвикано.

"Да, удря го, но не мога да видя, къде точно го удря, дали в челюстта, дали по главата, но се вижда че има замахване. 

Този запис е иззет от РУ Самоков. Те си провеждат разследването. Да, наистина има удар от детето, което го обвиняват, но има и провокация от друго дете", обяснява Камелия Асенова, директор на училището.

Проблемното дете чете трудно и изостава от останалите деца във втори клас. Класната ръководителка на децата Антоанета Механджийска признава, че проблем с момчето има. Но детето не може да бъде преместено, защото по закон ако родителят не пожелае да премести детето си със заявление, директорът няма право да го направи.

Последният случай на агресия е от миналия петък. Този път жертвата е момиче в класа. А докато законът не се промени, единствено родителите ще имат право да избират къде да учат децата им. A потърпевши ще бъдат децата и от двете страни на юмрука.

Източник: Нова тв

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Затворът край Дупница, в който няма да има решетки, ще приеме пър...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).