Цял куп тежки престъпления са извършвали циганските барони Трайчо и Мето

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:58 / 07.10.2020
1131
Появиха се нови подробности за циганските барони Трайчо и Мето, спипани при мащабна спецакция в София, провела се в понеделник.

"Престъпната група се отличава с висока обществена опасност", това заяви прокурор Валентина Маджарова, която е изпълняващ функциите ръководител на Специализираната прокуратура. Припомняме, че в понеделник бе неутрализирана престъпна група. Групата е функционирала от началото на 2014 година до момента на разбиването й. Акцията е протекла в столичните квартали "Христо Ботев", "Левски", "Враждебна" и "Димитър Миленков". "Направени са 27 претърсвания на недвижими имоти, 11 на автомобили и лични обиски – общо 57. Наложило се е да бъдат извършени още 10 претърсвания.

Намерени са множество документи, пари, ценности, наркотични вещества и компютърни конфигурации. Иззети са три луксозни автомобили, а 43 лица са разписани в качеството им на свидетели", поясни прокурор Маджарова. От разкритията й стана ясно, че групата е създадена с користна цел, а именно получаване на пари от престъпна дейност, т. нар. "лихварство", а също така и за изнудване, разпространение на наркотици, имотни измами и набиране на жени с цел проституция. Прокурорите са обвините пет лица, които са обвинение и може да получат от 3 до 10 години лишаване от свобода. Всички те са задържани в срок до 72 часа, а след това предстои и мярка за неотклонение "задържане под стража".

"Задържаните са с множество криминални прояви, а също така са и осъждани основно в престъпления "против личността". Също така има осъден и за закана за убийство. "Трябва да се има предвид колко трудно е спрямо криминално им минало да се разкрива подобен род престъпна дейност. И в момента е трудно. Жертвите им се страхуват и страхът им е основан", каза още прокурор Маджарова. От разкритията стана ясно, че двама са основните лидери, а единият от тях е "мозъкът". В цялата престъпна схема са участвали около 20 души.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери измамиха многодетна майка, жена на програмист. Той им обяв...
Проф. Тодор Кантарджиев за коклюша: Антибиотикът трябва да се дав...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).