Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Цял квартал настръхна от поредна жестокост към животни, сред тях и домашни любимци
Автор: Цвети Тончева 10:10 / 22.09.2023Коментари (0)981
За множество отровени котки и кучета в един ден сигнализира читател в редакцията на "Фокус". Сред отровените има и три домашни кучета, чийто собственици настояват извършителят да бъде изселен от квартала. Вече има образувано досъдебно производство по случая, има и заподозрян, съобщи нашият читател. Използваната отрова е "ланат", а мястото, където е била поставена е достъпно и за деца. Ето какво ни написа собственикът на едното от отровените кучета:

"Случката е от 13.09.2023 в кв. "Прослав“ на улиците "Илия Павлов“ и "Вегетарианска“ в Пловдив. Отровата (ланат) е била заложена на две места - в района на едно от незастоените места на улица "Илия Павлов“ и около казаните на улица "Вегетарианска“. Две от домашните любимци - Аро на 7 години и Лъки на 5 години отиват на обичайната си разходка около 17.30 часа в района на улица "Илия Павлов“. Те се спират за кратка, но фатална за тях почивка. Намират натровените саламчета и в рамките на половин час намират смъртта си след агонизиращи мъки. Веднага подадохме сигнал към 112. На мястото се отзова полиция и криминална лаборатория. Претърсено е било мястото на улица "Илия Павлов“, но не намират нищо. Малко по-късно около 23.30 часа друг домашен любимец Макс, на 9 години, също излиза на обичайната си разходка. Той също намира поръсената с отрова храна около казаните на улица "Вегетарианска“ и няколко минути по-късно издъхва също в адски мъки. Отново е подаден сигнал към тел. 112. На мястото отново се отзовават органите на реда. Този път те намират парче кренвирш, разрязан на половина и поръсен с отрова, както и наръсена отрова около котешка храна".

По случая е образувано досъдебно производство. Иззети са записи от камери. Има и заподозрян. Трупчетата на животните се намират в съдебна медицина за аутопсия.

За този вид деяние законът предвижда до 3 години затвор. Собствениците настояват за ефективна присъда и изселване на извършителя от квартала.

"Районът е тих и спокоен, което предразполага свободното разхождане на кучета. Трите пострадали домашни любимци не са агресивни и никога не са нападали хора. Освен тях са отровени множество котки и бездомни кучета, един от които е местният любимец Белчо", пише още подателят на сигнала.

А за своето любимо куче Макс казва с огромна мъка: "Беше прекрасно куче, дал ни е много любов!"

Намерената отрова "ланат" е забранена за продажба и разпространение в България. Това е инсектицид от групата на карбаматите с контактно и стомашно действие върху голям брой неприятели при различни култури като инхибитор на холинестеразата. Отровата "Ланат" е с бърз нок-даун ефект.

Ние ще продължим да следим развитието на този случай и това дали извършителят ще получи заслужено наказание за проявената жестокост.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Изграждат Синя зона за паркиране във Варна
Матури 2024 г.
Дете от Враца бе простреляно в главата
Евровизия 2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: