Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Д-р Симидчиев: Ако продължаваме по този начин ни очакват още пикове на заразата
Автор: Екип Varna24.bg 08:49 / 23.08.2021Коментари (7)1694
© БГНЕС
"Ако продължаваме по този начин ни очакват още пикове на заразата. Нивото на колективната имунна защита е много ниско и не е в състояние да ни предпази. Ние продължаваме да не прилагаме ефективно мерките срещу разпространението на вируса. Нямаме реална и действаща ваксинационна кампания". Това заяви в студиото на "Здравей, България" зам.-председателят на Комисията по здравеопазваане към НС д-р Александър Симидчиев.

Той е предложил на депутатите да бъдат отделени специални средства за провеждането на разяснителна кампания относно ваксините.

"Имаме нужда от конкретни, информативни и въздействащи послания спрямо възраженията на хората", обясни той.

"Не говорим за хипотези, а за реални данни. Вече две от областите са в червената зона, а други две са много близо до нея. За съжаление новата вълна ще дойде точно преди началото на учебната година. Ще повторим нещо, което вече знаем, защото действаме по еднакъв начин. Мерките са само на хартия, но не се реализират на практика", добави д-р Симидчиев.

"Когато живеем в общност трябва да се съобразяваме с някои неща. Ако решим да пием алкохол ние ограничаваме правата си за каране на автомобил. Това е въпрос на личен избор. Има правила, които защитават общността ни", каза още той.

"Израел вече далеч не е сред първенците по ваксинация. Малта е такава с 93%. Израел е на 8-9 място с около 60% покритие", обясни специалистът.



Още по темата: общо новини по темата: 14895
28.03.2024 »
28.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/2483 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 23.08.2021 г.
+1
 
 
Уж преболедувалите щяха поне 8 месеца да имат сертификат и да се ползват със същите права като боцканите, ама и това не е баш така, трябва пак тестове да си правят. И пак се връщам в началото – експерименталните течности не предпазват от заразяване, а предпазват от тежко боледуване /така казаха от телевизора/, т.е. на прекаралите вече прословутата хрема им се иска тест, а на боцканите – не. Нещо някак нещата ама изобщо не се връзват….. Ако боцканите са защитени, защо се страхуват от небоцкани? Ако течностите са безопасни, защо никой не носи отговорност за страничните ефекти и леталните случаи. Хем официално потвърдиха вече за тромби, перикардити и кви ли не други ужасни болести, ама щели да ги правят задължителни?!??! После ми излизат с номера, че видиш ли и аспирина имал странични ефекти – е да, ама никой не ме задължава да го пия. В края на февруари миналата година изкарах нещо като по-продължителен грип, една година по-късно от любопитство реших да си направя тест за антитела – и изненада – имах сравнително добро количество, квото и да означава това. Казват ми, че съм била от късметлиите дето, леко са го минали, е ако съм от тези късметлии, за кво ми е да се бода с нещо дето може да ми докара перикардит? То бива, бива късмет, ама айде сега да не си играем чак па толкова с него. Други пък ми казват, че тогава щама е бил един, пък сега с делта, омега или епсилон нямало да ми се размине…..Ок, а тези течности за коя гръцка буква са правени? И така седя и си размишлявам аз…. моите размишления могат да ми докарат някой бан тука, защото доколкото разбирам, да се мисли е доста вредно и опасно напоследък. Ако съм притеснила някой боцкан приятел, да не ми чете глупостите, а да гледа в телевизора, там ще го успокоят!
Aнонимен
на 23.08.2021 г.
+1
 
 
От края на май (лудницата на финала за купата на България) до ден днешен не се спазват никакви мерки и няма никакъв сериозен проблем със здравето на хората. Позитивните тестове не означава нищо, ако няма болнична картина (а всички виждаме около себе си, че няма нищо по-различно от нормалните летни настинки и мини-епидемии). Позитивните тестове започнаха да се увеличават с най-ваксинираните туристи от Израел и Германия. Който има глава на раменете си може да разсъждава, а за останалите са приказките на платените пропагандатори. Ако ваксините и мерките действаха в Израел и Германия отдавна щяха да са забравили за вируса, а ако вируса беше толкова смъртоносен ние щяхме да сме измрели. Да, ама не.
-1
 
 
Малта с 93% набодени, за днес имат 53-ма открити с Ковид хремата ( население 500 000) , в България по данни от преди седмица са набодени 16% и нови случаи 384- ма ( при население 7 000 000). Само аз ли не виждам ползата от ваксата ? Друг е въпроса че тоя ''скок на заразените'' се дължи на туристите, болниците са пълни с холандци, поляци, руснаци и украинци но се мълчи за това.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: