Д-р Таня Андреева е най-красивата жена политик

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:26 / 07.07.2022
1329
Д-р Таня Андреева е най-красивата жена в родната политика! Красавицата от "Да, България" грабна първо място в онлайн конкурс. На финала хубавицата се изправи срещу Петя Михалевска от БСП, която е дъщеря на бившия депутат от столетницата Димчо Михалевски.

С 413 на 324 гласа Таня стана безспорен победител в надпреварата. Малко по-късно организаторите обявиха, че макар да не е грабнала победата, Михалевска е дисквалифицирана от конкурса заради нечестни гласове. Оказа се, че 1/3 от гласуванията за нея са направени от ботове. Преди да стигне до полуфиналите, Петя влезе в оспорвана битка с шефката на кабинета на Кирил Петков - Лена Бориславова, и успя да я победи с минимална разлика от 7 гласа.

Д-р Таня Андреева е народен представител в 46-ото Народно събрание, избрана от листата на “Демократична България" в 24-и МИР София.

Член е на постоянните парламентарни комисии по здравеопазване и по образование и наука.

Тя е лекар, специалист по педиатрия и детска ревматология. Работи като консултант към детското отделение на УСБАЛ по ортопедия “Проф. Бойчо Бойчев" и като педиатър към групова практика. Лекар-доброволец е към център, подпомагащ деца и семейства от малцинствени групи.

От 2017 г. д-р Андреева е активист за изграждане на Национална детска болница, която да осигури възможно най-високия достижим стандарт на здравни грижи за българските деца. Вносител е на предложения за промени в наредбата за специализация, които да подобрят условията за кариерно развитие и да допренесат за задържане на младите лекари в България. Активен участник е в множество дискусии, конференции и кръгли маси за проблемите на детското здравеопазване в страната. Носител на наградата "Златна ябълка – Герой на децата – 2018“ на Националната мрежа за децата за принос към благосъстоянието на децата, както и заедно с инициативата “За истинска детска болница" на подгласна награда "Човек на годината 2020“ за принос към правата на човека и правозащитността.

Качествено детско здравеопазване и изграждането на Национална детска болница са мечта на поколения педиатри в България. Д-р Таня (както я наричат малките й пациенти) ще се бори за реализирането на тези мечти. Крайно време е детското здравеопазване да стане приоритет, и то не само на думи. Задържането на младите медици в България и решаването на кадровия дефицит са част от промяната на здравеопазването в страната, за които Д-р Андреева ще работи активно.

Д-р Таня е родена в гр. Чирпан. Завършва средното и висшето си образование в София, където живее и до днес.

Виж коментарите (1)

Още по темата (6917):
23.04.2024 Певицата Валя с подробности за своята "Рана"
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Бивш футболист отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов и братята му разказаха за уроците, които научаваме от бащите
си
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си
21.02.2024 Ники Урумов и група P.I.F. с ексклузивна премиера на песента "Обезумели" по музика на Димо
Още новини от Национални новини:
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...
Сандов: Време е за собствена парламентарна група на "Зелено движе...
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Българчета с пълен комплект медали на Международната олимпиада по...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).