ДПС налагат медийно затъмнение чрез новата си телевизия?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:41 / 22.06.2009
1234
Часове преди излъчването на поредното предаване на Боян Расате по телевизия ББТ, където то вървеше от години, водещият е бил уведомен по телефона, че предаването е свалено и повече няма да се излъчва.

Това стана само седмица, след като Балкан Българска Телевизия беше закупена от „Нова медийна група холдинг", която е част от обръчите от фирми на ДПС, твърдят от БНС. Собственик на холдинга е бившата шефка на тотото Ирена Кръстева, чийто връзки с Ахмед Доган са обществена тайна. Междувременно нейният син Делян Пеевски пък е водач на листата на ДПС в Пазарджик за предстоящите парламентарни изброи.

„За нас беше повече от ясно, че депесарите ще свалят предаването. Няма как да бъде друго яче", коментира Боян Расате.

Припомняме, че „Нова медийна група холдинг" за изключително кратко време набра скорост, след като закупи няколко вестника и телевизии. Още от самото начало се предполагаше за какво ще бъдат използвани придобитите медии, сред които са в."Монитор", в."Телеграф", в."Политика", в."Меридиан Мач", „Издателска къща Борба" ЕООД, гр. Велико Търново (включително в."Борба"), в."Експрес" и TV7. Дали медийната цензура ще приключи със свалянето на политическото предаване на Расате или ще бъдат предприети и други тактики от преди 1989 г. само бъдещето ще покаже. При всички положения опитите за монополизиране на пазара чрез закупуване на всички медии, които биха могли да бъдат купени, без оглед на цената, създават голяма предпоставка за медийна цензура в големи размери.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...
По празниците на АМ "Хемус": До 3 май ще е двупосочно движението ...
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).