ДПС връчи на премиера сигнал срещу Иво Прокопиев

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:43 / 08.03.2022
603
ДПС връчиха на премиера Кирил Петков папки със сигнали срещу Иво Прокопиев и го призоваха да сезира прокуратурата.

"Аз ви попитах за сигналите за 19 души до главния прокурор и сте го връчили на 20. Аз ви помолих да връчите и за 21 - Иво Прокопиев. Ето тези папки са сигналите от антикорупционната търсачка Гугъл - за олигарха Иво Прокопиев. Искам да ви ги връча и да се разследва и да сезирате прокуратурата", обърна се от трубуната Йордан Цонев от ДПС.

Ще се опрете ли на законодателните инициативи на ДПС за проверка на златните паспорти и проверка на тези сигнали, попита още той, цитиран от БНТ.

"Няма да има сигнал, който да бъде игнориран. Само се чудя защо не отива директно в прокуратурата. Ако и вие нямате доверие на прокуратурата, тук има проблем, който трябва да решим. За златните паспорти - този вид схема ще бъди прекратена", отговори премиерът Кирил Петков.

В отговор Йордан Цонев обясни защо подават сигнала си към Петков.

"Подаваме сигнала към вас по две причини: ДПС има доверие и в Министерския съвет, и в прокуратурата. За лицето Прокопиев нямаме доверие, защото смятаме, че има чадър. Ще запитате ли прокуратурата защо не е протестирала оправдателната присъда на Прокопиев. Втората причина да подаваме сигнала към вас: институциите, които разследват са под ваш контрол", поясни той.

"Дефиницията на работеща прокуратура за мен е да няма никой, който прокуратурата не може да разследва. Ако има един с чадър - явно няма работеща прокуратура. Радвам се, че и вие стигнахте до извода, че този главен прокурор не работи. Този главен прокурор трябва да си ходи", заяви премиерът.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на тока
НИМХ с най-актуалната прогноза за следващите дни
Проф. д-р Костадин Ангелов: Сухиндол има неразкрит туристически п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).