Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Да помогнем на Тихомир Цонев!
Автор: Екип Varna24.bg 14:17 / 20.05.2021Коментари (0)1152
В навечерието и навръх Деня на българската азбука, просвета и култура и славянската книжовност – 24 май, в Асеновград ще се проведе голям благотворителен базар на книги. Средствата от събитието ще бъдат предоставени за лечението на 28-годишния Тихомир Цонев, който се нуждае от животоспасяваща бъбречна трансплантация. Младият човек е влюбен в театъра, литературата и природата, обича да пътува, да общува с хората и да опознава света.

За съжаление всичко това става все по-трудно за него с поставянето на тежка диагноза – бъбречна недостатъчност. Така от 2019 г. до днес три пъти седмично се подлага на хемодиализа, след която е изморен психически и физически, но въпреки това не спира да се бори и да вярва в своето изцеление. То минава през трансплантация в специализирана клиника, която струва непосилната за семейството на Тихомир сума от 22 500 евро.

"Познавам Тихомир от години и въпреки че не сме се виждали от доста време, щом разбрах за неговата участ, веднага се свързах с него с идея да помогнем за набирането на средства. През есента на миналата година в Асеновград организирахме разпродажба на книги в помощ на болна наша съгражданка и тя бе доста успешна. Спонтанно реших да подкрепим Тихомир с подобен книжен базар, но тъй като нямахме достатъчно заглавия за продан, се обърнах с призив в социалните мрежи за дарение на книги.

Не мога да ви опиша колко много хора и с какъв голям ентусиазъм се включиха в тази дарителска акция. За малко повече от 20 дни успяхме да съберем на 3500 книги не само от жители на нашия град и региона, но и от десетки българи от цялата страна.", сподели Ангел Маринов, организатор на проявата в Асеновград.

Началото на благотворителната акция ще бъде на 22 май от 10:00 часа, когато до сградата на Историческия музей ще бъдат отворени специални щандове с най-разнообразна литература. Сред стотиците заглавия, предоставени от близо 90 дарители от цялата страна, може да се открият както изключително редки антикварни книги, така и съвременна литуратура на страхотни цени.

Книгите от базара впечатляват със своето жанрово многообразие – класически творби, приключенска литература, фантастика, криминални, любовни, фентъзи и хумористични романи, научно-популярни произведения. Организаторите са предвидили и доста богат щанд с детска литература – романи за деца и юноши, приказки, илюстровани енциклопедии, комикси, книги-игри, настолни игри и др.

Ако нямате възможност да закупите книга, то може да подкрепите Тихомир и като преведете средства по неговата дарителска сметка:

Титуляр: Тихомир Димитров Цонев

IBAN: BG51BPBI817040Y1338001

BIC: BPBIBGSF

Пощенска банка "Юробанк"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1596) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: