Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Дайнов: Борисов направи груба грешка, че не свика избори миналата година, сега се влачи по корем
Автор: Екип Varna24.bg 08:41 / 09.06.2020Коментари (1)1794
©
Васил Божков не може да играе на терена на реално правосъдие. Това каза за обзора на деня "Това е България“ на Радио "Фокус“ политологът проф. Евгений Дайнов. По думите му според закона даващият подкуп е също толкова подсъден, колкото и взимащият.

"Той е много тежко обиден и не търси правосъдие. Божков не публикува документи все още, защото знае, че и той ще получи присъда като даващ подкуп. Той иска да си отмъсти, като силно уязви управляващата върхушка в България, която се тресе всеки ден от скандали и влиза от скандал в скандал и от корупция в корупция. Очевидно Васил Божков е убеден, че в този момент може да й нанесе съкрушителен удар на чисто политическия терен – да я отслаби, да я обезкърви и да я изпрати в нокдаун“, обясни той.

Според проф. Евгений Дайнов управляващата върхушка усеща опасност от страна на Васил Божков. Закрилниците на ГЕРБ в пишещите среди са мобилизирани до откат, добави политологът. Божков или удря на сляпо, а може и да си е наел някой специалист, който да му каже как се водят медийните войни. Според проф. Дайнов целта на Божков е тотална дискредитация на Бойко Борисов и на най-приближените му, която да ги накара да бъдат в режим на постоянно отстъпление.

Ако в България имаше достатъчно силни демократични механизми, чрез които обществото да се защитава, отдавна щеше да има предсрочни избори, отбеляза още проф. Евгений Дайнов.

По думите му очевидно тези отслабени механизми са причина за голямата подкрепа към Божков във "Фейсбук“. Ако сработи хипотезата, че в момента властта изглежда все по-слаба и объркана, могат да се появят всякакви политически проекти, дори повече от 2-3, прогнозира политологът.

Бойко Борисов направи груба грешка, че не свика избори миналата година и сега се влачи по корем, обобщи той.

Щом управляващите така се въртят в кръг, не се чувстват комфортно и започват да изпускат топката, каза още проф. Евгений Дайнов.

"Има някаква паника, не знам, защо е тази паника. Някъде в своите закачки Божков им е дал някакво послание, от което те са изпаднали в паника. Не знам той какво има още да разпространи, и второто неясно е, как ще реагира управляващата върхушка, която от завчера си гони опашката“, обясни той.

Проф. Евгений Дайнов коментира още, че в следващите дни ще стане ясно, дали политическата заявка на Божков има потенциал за развитие или ще остане просто анонс.



Още по темата: общо новини по темата: 293
30.01.2024 »
23.01.2024 »
23.01.2024 »
22.01.2024 »
22.01.2024 »
21.01.2024 »
предишна страница [ 1/49 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Влачиш се ти. За пари. И май ти ги плаща Божков. Борисов го боли фара и така се държи.А кризите и скандалите са мобилизирани от БСП и Кремълското задкулисие ,защото президента и Слави не успяват. Лая Лайнолова също. Тотален срив и провал на всичките опозиционери. Затова Борисов си прави каквото иска и ще си чисти ,който иска. Във Фейсбук подкрепата за Божков е платена.Като тролската активност. Фалшива. Пилците се броят на избори ,а рейтинга на опозицията и гравитиращите около нея бастуни е срината. И ти ако не го забелязваш да тейба в професора изкуфял. Не изкуфял...платен.Божков плаща! И на такива,като теб или Бенатова и да не изброявам всичките гладни мастии,които се наредихме,като сеирджии на шведска софра.Лапайте щото онзи помак сега се е разпищолил да раздава да не го забравят. Иначе от Дубай може ако ще и пола да си смени. Бог високо,Цар Далеко,на ББ му е през к**а за Черепа и квиченето му там.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: