Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Данчев: Министерството на икономиката се пребори за помощ на малките и средни предприятия
Автор: Екип Varna24.bg 10:43 / 15.01.2022Коментари (0)970
©
"Министерството на икономиката и министър Корнелия Нинова се преборихме за безвъзмездна финансова помощ в полза на малките и средните предприятия, за които е нашата голяма грижа". Това съобщи пред национални медии заместник-министърът на икономиката и индустрията Димитър Данчев, съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката и индустрията.

Предвижданата помощ, в случай че се стигне до 4 етап на пълно затваряне, е в размер на 20 на сто от средните нетни приходи на тези предприятия за 2021 г., като таванът на помощта е до 100 000 лв.

"Нашата голяма грижа в тази ситуация е свързана именно с тяхното оцеляване, защото те са 90 процента от икономиката в страната", бе категоричен той.

За критериите за кандидатстване той заяви, че всички сектори от българската икономика, които ще бъдат затворени със заповед на министъра на здравеопазването и отговарят на критериите за микро-, малки и средни предприятия, ще имат практически достъп до тази мярка.

"Нашата идея е бизнесът да не бъде затварян без да са ясни компенсаторните мерки, на които може да разчита. Затова амбицията ни е този път мерките да са ясни, предвидими и адекватни", поясни той. Помощта по всяка вероятност отново ще бъде администрирана от НАП.

Зам.-министър Данчев каза още, че Министерството на икономиката и индустрията предвижда да инициира срещи с представилите на заинтересованите браншове.

С този акт Министерството на икономиката и министър Корнелия Нинова успяха само за една седмица да спечелят две стратегически победи в полза на българската икономика и да защитят интересите на българските потребители, посочват от министерството.

След като Административният съд София-град отхвърли жалбата на "А1 България" и "Теленор България" срещу заповедта на министър Нинова, с която се забранява на търговеца да използва нелоялна търговска практика, икономическото министерството успя да се пребори и за безвъзмездна финансова помощ в полза на малките и средните предприятия.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: