Даниел Митов: Правителство между първите две коалиции е единственият вариант за редовна власт

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:09 / 01.06.2023
1115
"Натискът в момента да няма кабинет е на всички нива. Очаквам още". Това заяви в ефира на NOVA зам.-председателят на ГЕРБ и депутат от ГЕРБ-СДС Даниел Митов.

По думите му ПГ на ГЕРБ-СДС няма да подкрепи свалянето на имунитета на който и да било народен представител от която и да е парламентарна група, докато текат усилията за правосъдната реформа, включително конституционна реформа. Според Митов смисълът на депутатския имунитет е, "когато бъдат избрани хора в Народното събрание, те трябва да могат да упражняват собствената си воля, без да им  се оказва натиск отвън". Митов е убеден, че след няколко години съдът ще постанови, че това е измислено.

Той коментира и преговорите, които продължават между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за кабинет с втория мандат. По думите му експертният състав на правителство между първите две коалиции е единствен вариант за редовна власт. "Един експертен кабинет с политически гаранти академик Денков и Мария Габриел, ще бъде добро начало на контрукт, който да изведе държавата от състоянието, в което се намира вече две години", категоричен е Митов.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Четирима са пострадали при тежкото ПТП на магистрала "Тракия"
Много тежка катастрофа на АМ "Тракия" с няколко коли и камион
Работник от черешова градина: Бера и рева
За 1 седмица на морето: Между 2000 и 7000 лв. за тричленно семейс...
Цветослав Цачев: Срещата на ОПЕК+ показа, че няма големи разногла...
До шест безплатни нощувки могат да получат много българи, които р...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).