Даниела Паскалева: Петър и Божидар излязоха от заведението. Видях ги как си свиваха масур

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
14:12 / 05.11.2021
1440
Петър Маринашки, който преди година катастрофира с БМВ-то си край Кадиево и причини смъртта на двама души, е сядал зад волана след употреба на алкохол и марихуана. Това обявиха днес в съдебната зала двама свидетели по делото срещу Маринашки - Иван Домусчиев и Даниела Паскалева, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Трагедията става на 11 ноември 2020 година, когато Петър Маринашки губи управление на автомобила и се забива в крайпътно дърво. Установено е, че той е шофирал след употреба на марихуана и е карал с твърде висока скорост - 98 км/час. При инцидента загинаха пътуващите в колата Тодор Бараков (16 г.) и Виктор Василев (17 г.).

"Веднъж съм се возил в колата на Петър. Беше от глупост, защото пихме на бар и той ни прибираше. Изпихме няколко табли с шотове. Караше ужасно бързо, много над ограничението за скоростта. Освен това съм го виждал да пуши някаква субстанция. Свидетел съм на това как тя му влияе впоследствие и затова мисля, че беше трева. След пушене ставаше по-неадекватен, имаше забавени реакции", заяви пред съда Иван Домусчиев.

"Знам, че Петър е любител на дрифтовете. Виждал съм клипове от телефона на Тошко как дрифти в кола и върти гуми. Чувал съм, че често го прави в Стамболийски", допълни още свидетелят.

Подобна история разказа и Даниела Паскалева:

"Всички знаехме, че Петър употребява марихуана. Аз съм се возила в колата му дори когато е пил и е употребявал трева. Беше през лятото на 2020 година в един бар в Пловдив. Аз пих вино, а Петър Маринашки, Божидар и Тодор пиха шотове, а и си бяха взели бутилка водка. В един момент Петър и Божидар излязоха от заведението и отидоха на терасата да пушат.

Видях ги как си свиваха масур и пушеха. Имах видимост, защото двете помещения бяха разделени само от едно стъкло. Не бях много съгласна да се качвам в колата му на връщане, но нямаше с какво да се приберем. Знам и за бързото му каране, както и това, че е участвал в гонки с колата", заяви в съдебната зала Даниела Паскалева.

Виж коментарите (0)

Още по темата (17):
21.07.2023 Днес Петър Маринашки влиза в затвора за пет години заради причинена смърт на двамата му приятели
03.04.2023 Присъдата на Петър Маринашки е потвърдена
09.02.2023 Маринашки: Не аз, а дърво уби двамата ми приятели! Трябваше да има
мантинели!
09.02.2023 Тодор Бараков: Той ще излезе от затвора, но нашите деца ще останат на
гробищата
07.01.2022 Извънредно: Произнесоха присъдата на Маринашки!
07.01.2022 Шофьорът на БМВ-то ковчег описа как е станала катастрофата, имало бутане на седалката
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).