Дарители спасиха жилището на пенсионери

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
17:11 / 05.12.2016
1052
Пред Коледа наистина стават чудеса. В това вече са убедени Надка и Георги Ангелови от Враца, които в навечерието на Рождество Христово трябваше да се разделят с половината от апартамента си

Съдия - изпълнител обяви търг за една втора от жилището им в квартал "Дъбника", заради дълг от 295 лева към местното топлинно дружество. Той е натрупан между 2010 и 2014 година само от таксата за сградна инсталация. Иначе пенсионерите не ползват нито парно, нито топла вода от 2003-та. Опитвали са се да се разведат с "Топлофикация" като изолирали тръбите и доказали, че топло в жилището им не влиза, но това не помогнало. А съдия изпълнителят описал гарсониерата и я сложил на тезгяха за минималния борч, защото семейството има и друг дом - наследствена къща в планинското село Лютаджик.

Отчаяно от абсурдната ситуация, семейство Ангелови тъкмо пишело писмо за съдействие до обмудсмана Мая Манолова, когато бизнесмени от града погасили борча и продажбата, която трябваше да се състои на 21 декември, е прекратена. А сумата, заедно с лихвите и таксите по делата набъбнала над 1000 лева, които благодетелите платили. Сега възрастните хора, които вземат минимални пенсии, въпреки че са се трудили по 40 години, са доволни от развръзката и благодарят от сърце на дарителите. Но са на мнение, че борбата за отмяната на прословутата такса мощност трябва да продължи, защото от нея си патят много хора в тяхното положение.


Източник: Монитор

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Важна промяна относно годишните технически прегледи на колите
Нинова: Искаме на България да спре да се гледа като на втора ръка...
БСП регистрира евролистата, ето кой я повежда
Синоптикът Янков ни развали мераците за празничните дни
Велико Минков: Притеснявам се за сина си и другото дете, Габриела...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).