Деца принудиха кучета да се бият, последва полицейска акция

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:55 / 26.07.2022
852
Видео със садистично отношение към кучета, разпространено в социалните мрежи, доведе до полицейска акция в квартал "182" в Петрич. На кадрите се вижда как деца принуждават кучета да се бият.

Органите на реда вече са установили участниците в клипа, намерени са и животните.  

"Разбрахме, че става въпрос за 11-12 годишни деца. Обадихме се на полицията. Съставени са им актове. Не става въпрос за организиран бой. Децата са минали оттам и са насъскали кучетата да се сбият", разказа кметският наместник Филип Димиров пред NOVA.

"Шокирана съм от това, което чух, защото в задълженията на кмета влиза да упражни контрол и да има информация какво се случва в квартала му. Ако това не е организиран бой – да му свалиш нашийника, да се бори за живота си, да го стимулираш да се бие, то кое е организирано?", коментира Нина Огнянова, председател на сдружението "ВОТАН - нов живот за питбула". 

"На клипа виждам две деца и някой, който снима. Тук има база за поне две ефективни присъди – за организиране на боеве с животни и за причиняване на смърт на куче по особено жесток начин. Законът предвижда за подобни престъпления затвор до 5 години и глоба до 50 000 лв.", поясни Огнянова.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет
Плугчиева: Има партиен асансьор, много е опасно
Любо Ганев: Хазартните компании подпомагат почти всеки спорт, тря...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).