Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Делото срещу Митьо Очите потъна вдън земя
Автор: Екип Varna24.bg 13:24 / 30.03.2024Коментари (0)1247
©
Делото срещу Димитър Желязков – Митьо Очите, че е бил главатар на организирана престъпна група потъна вдън земя! Процесът не се гледа нито в София, нито в Бургас, където се смяташе, че е преместен. Процесът срещу Желязков и компания не може да стартира вече няколко години, пише България днес.

Първо в спецсъда не се случва нищо, после делото е разпределено в Софийският градски съд, но на грешен съдия, допълва изданието. Като уточнява, че накрая уж столичните магистрати са го изпратили в Окръжния съд в Бургас, но се оказало, че и там го няма. Тук изниква въпросът къде отиде делото срещу Желязков.

Повече от година знаковото дело се гледа от съдия Петя Крънчева от Софийския градски съд, а преди месеци мегапроцесът бе пренасочен към съдия Лилия Георгиева, защото се оказа, че има сериозна грешка.

Именно на съдия Георгиева се падна делото преди години, още когато съществуваше Специализираният наказателен съд. По закон само тя можеше да продължи да гледа казуса, но в началото това бе сгрешено. Въпреки, че Темида поправи грешката и делото се върна в ръцете на съдия Лидия Георгиева, спънките не спряха дотам.

Всичко уж беше наред, докато съдийката не си направи самоотвод.

Тогава делото се падна на съдия Иво Хинов, който от своя страна пък го е изпратил в Бургас. Тази маневра и това, че един от най-знаковите процеси в последните години се приземи на територията на Митьо Очите, притеснява изключително много запознати със случая. Източници на "България Днес“ от Окръжния съд в Бургас твърдят, че процесът няма да се гледа там, но не знаят къде. От цялата дандания в крайна сметка излиза, че делото е потънало вдън земя. Никой не знае къде е! Дали се е загубило някъде по веригата, или все още се мъдри къде да се гледа не е ясно.

Очите и компания винаги са били в полезрението на ченгетата, но истинските им проблеми с правосъдието започнаха преди години след екшън в заведението "4you“.

Тогава спецсъдът подпука цялата наказателна бригада. Впоследствие Желязков бе спипан в Истанбул по подозрения, че е опитал да се укрие извън страната. Дни по-рано при спецакция у нас бяха задържани други ъндърграунд герои, които по-късно осъмнаха с обвинения, че са част от кримибандата, ръководена от Желязков. Митьо Очите и още 12 души са погнати, че са били част от престъпна група за изнудване, принуда чрез заплахи, палежи и разпространение на наркотици. Желязков е обвинен за ръководител на групата, която според прокуратурата е действала в периода 2013-2018 г.

В началото на 2020 г. започна и процесът в спецнаказателния съд, но там прокуратурата търпи сериозен провал.

Към момента делото отново е до под кривата круша, даже по-зле, всичко започна от самия старт. Новите съдии в Бургас тепърва ще се запознават с всички документи, касаещи процеса, което ще отнеме доста време.

В самото начало нещата уж тръгнаха. Преди близо 4 години процесът започна нормално, като в рамките на няколко месеца бяха разпитани и свидетели, сред които и ключовите потърпевши Йордан Йорданов – Данчо Паркета и Атанас Симеонов. Йорданов и Симеонов се жалват, че са били подложени на изнудване, заплахи и палежи. По едно време изненадващо Йорданов и Симеонов оттеглиха голяма част от показанията си. Впоследствие беше открит и конфликт на интереси и делото отново бе прекършено в зародиш.

Малко преди миналата Коледа несебърският бос бе освободен от домашен арест и пуснат под гаранция от 20 бона. Оттогава Желязков най-свободно си бръмчи из Несебър.

Престрелка, ранени и убийство в ресторанта на Божидар Кузманов – Божо Кравата разтриса Слънчев бряг. Действието се развива пред погледите на десетки ужасени чуждестранни туристи на 8 юни 2016 г. в ресторанта "4you“. Сблъсъкът е между бандите на Очите и Кравата. Част от групата на Желязков влиза в ресторанта, друга остава отвън.

Очите със свои гардове се насочва към Божо Кравата и хората му, но сериозно подценява ситуацията. Вместо да ступат конкуренцията в ръкопашен бой, той и хората му получават дъжд от куршуми. Очите е тежко ранен и се бори за живота си, а гардът му Александър Алексиев – Сашо Водолаза, е убит. Лекарите спасяват живота на Очите, но той остава с хроничен проблем в областта на уретера. Органите след това решават да демонстрират сила срещу двете групировки, но не успяват да пожънат кой знае какъв успех.



Още по темата: общо новини по темата: 5
26.05.2023 »
11.04.2023 »
11.04.2023 »
28.10.2022 »
12.09.2022 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: