Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Делян Добрев: Всеки ден правителството ни ощетява с 10 млн. лв., говорих с Борисов, смятам, че той е убеден, че трябва да предприемем тази стъпка
© Фокус
В последните няколко дни водих множество разговори с Бойко Борисов и мисля, че той е убеден, че трябва да отнемем дерогацията, защото от нея не печели никой, а само “Лукойл". Това каза пред "Фокус" депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията по енергетика в Народното събрание Делян Добрев

"И когато внесем едно такова предложение (бел. ред. дерогацията за руския петрол да падне), тогава ще видите, както казах в самото начало с действия, не с думи, кой работи за руските интереси и кой работи против тях. И тъй като споменах за това, че “Лукойл" държи 92% от складовете в България, дори и да намалим процента на 30% за съхранение на горивата от резерва в страната, то пак 92% от складовете са на “Лукойл". Ние трябва да измислим законодателно решение, с което до тези складове да имат достъп всички търговци, които желаят да внасят горива. Понеже по този начин, ние ще отворим пазара и ще позволим, ще създадем конкуренция", каза още той.

"Аз съм противник на този кабинет от ден 1 и те с всеки следващ ден доказват, че аз съм бил прав, гласувайки против този кабинет и против тази сглобка", категорично заяви Добрев. Той подчерта, че не вярва в това управление и смята, че то не се справя.

"То работи за руските интереси, против интереса на българските граждани. Ние потребяваме 10 милиона литра на ден гориво, българските граждани. Тоест, нас всеки ден на това правителство ни ощетява с 10 милиона лева. Всеки зарежда кола и всеки знае, ако този месец заредите 2 пъти резервоара, това са 100 литра гориво, значи “Лукойл" ви е взел 100 лева повече отколкото е трябвало да ви вземе".

Критик или съветник сте на Бойко Борисов тогава?

"По-скоро съм съветник.  Аз обещах още от ден 1, че ще алармирам за всеки проблем, който видя. И го правя, за да може Борисов да е информиран и да вземе решение докога ще подкрепяме този кабинет. Бързам да отбележа, че аз гледам една малка част от държавното управление, тази в енергетиката, специално за горивата, сега говорим за тях. Докато Борисов се съобразява с всички сектори, т.е. той вижда само голямата картина. Гледайки само малката картина, трябва веднага да поискаме оставка и вот на недоверие на това правителство. Но гледайки голямата картина, т.е. от неговата гледна точка, нещата вероятно все още изглеждат по друг начин", отговори Делян Добрев.

Къде бяхте на вота на недоверие?

"Не бях в зала, защото ако бях в зала трябваше да гласувам ЗА вота на недоверие, което е малко неловко да гласувам заедно с БСП и “Възраждане". А и моят глас не би променил крайния резултат от този вот. Ако зависеше само от моя глас, може би щях да помисля по-сериозно дали да присъствам. Аз казвам каквото смятам, но в крайна сметка трябва да има и някаква, как да ви кажа, някаква отборна игра. Аз не се опитвам да бъда различен от всички, по-скоро се опитвам да алармирам за неща, с които не съм съгласен".

И все пак, че казвате това, което искате, не ви ли носи някакви негативи, повече от позитиви?

"Чисто партийно, да ви кажа, по-скоро ми носи позитиви. Защото много хора в нашата партия се асоциират с моята позиция. А и ние по този начин показваме, че в ГЕРБ различното мнение се толерира и се изслушва. И ние вземаме решения, базирани на мнението на всички, които участват в неговото вземане, така че не мисля", категорично заяви депутатът.

Ще падне ли сглобката?

"Лично мнение ли да кажа или официалната позиция?"

И лично и официална позиция?

"Личното ми мнение е, че сглобката трябва да падне колкото се може по-бързо. Официалната позиция е, че не знам каква е. Вероятно, ако има основания, тогава".



Още по темата: общо новини по темата: 213
15.05.2024 »
15.05.2024 »
10.05.2024 »
10.05.2024 »
08.05.2024 »
03.05.2024 »
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 21.10.2023 г.
-1
 
 
Тоя същия хубавец до вчера ни баламосваше, че като прекратят концесията на Росенец, цените на горивата нямало да се вдигнат. И излъга нагло. Сега отново нагло продължава с лъжите си, а всички плащаме масрафа.
Aнонимен
на 21.10.2023 г.
-1
 
 
Тъпако, с прекратяването на концесията на Росенец вдигнахте цените с 50ст. Ако направите поредната тъпотия с дерогацията, цената ще се вдигне с още 1 лв. Крадливи боклуци!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Стрелба по Роберт Фицо
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: