Делян Пеевски: Недопустимо е БНР да стане съучастник в руската хибридна война

Автор: Петя Кузева
Коментари (3)
17:01 / 15.12.2023
1221
Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски излезе с позиция относно анонсираното участие на посланика на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова в предаването "Политически НЕкоректно" тази събота в ефира на Българското Национално Радио.

"Недопустимо е БНР да стане съучастник в руската хибридна война", пише Пеевски, цитиран от пресцентъра на Движението за права и свободи. 

"Фокус" публикува позицията на председателя на ПГ на ДПС без редакторска намеса. 

"Изразявам голямата си тревога от анонса за предстоящо гостуване на руския посланик в ефира на една от най-влиятелните обществени медии - БНР.

Именно този представител на Кремълския режим, срещу чиито безпрецедентна арогантност и незачитане на правовата държава многократно сме възразявали. Представител на държава-агресор, която освен въоръжена война срещу Украйна, води хибридна война срещу ЕС и НАТО. Посланик Митрофанова, която заключва православен храм, назидава и оспорва решения на нашата държава и ЕС.

Приемаме гостуването на Митрофанова в ефира на общественото радио като груба демонстрация на незачитане на националния суверенитет, общоевропейски позиции и ценности, както и погазване на националните интереси на България.

По Конституция и закон, обществените медии осигуряват чрез програмната си политика защита на националните интереси и общочовешките ценности.

Тази отговорност, както и етичният кодекс на медиите, споделен от всички европейски журналистически организации правят недопустимо ефирът на БНР да се превърне в обществен предавател за пропутинската пропаганда и дезинформация.

Настоявам СЕМ и другите регулаторни органи да се самосезират, за да не се допусне подобна провокация в национален ефир.

Отговорността на генералния директор на БНР за водената от медията програмна политика изисква преустановяване на всички рискове, свързани с употребата на обществената медия за пропагандни антиевропейски и антидемократични  цели", цитират Делян Пеевски от пресцентъра на ДПС.

Виж коментарите (3)

Още по темата (33):
24.02.2024 Млад украинец: Затваряли са ме 4 пъти за по 3-4 дни в карцер. Винаги за това, че отказвах да пея руския химн
25.01.2024 Румънският вестник "Адевърул": Защо една българска магистрала, свързваща Румъния с Гърция, е от такова съществено значение
04.01.2024 Тагарев за споразумението между България, Румъния и Турция: Войната в Украйна води до рискове за нашата територия и сигурността на корабоплаването
30.08.2023 Украинското МВнР към Орбан: Украйна не търгува с територии и суверенитет
30.08.2023 Reuters: Кремъл приема възможността самолетът на Пригожин да е свален
умишлено
09.07.2023 Димитър Стоянов: Докога аматьори ще се канят и обсъждат националната
сигурност?
Още новини от Национални новини:
Излезе най-новата прогноза за вторник
Главчев и социалният министър с призив: Край на спекулациите, ще ...
Призовават като обвиняем собственикът на оръжието, с което синът ...
Призовават като обвиняем собственикът на оръжието, с което синът ...
Сестрата на убития Пейо: Брат ми си отиде за истината, така че ни...
Не слагайте подписа си под нов трудов договор, който не включва т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).