Денков: До последния работен ден на тази година ще преговаряме за влизане в Шенген

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:23 / 12.12.2023
1243
До последния работен ден на тази година продължаваме да преговаряме за влизане в Шенген. Това каза премиерът акад. Николай Денков в отговор на въпроси на граждани и журналисти онлайн, предаде репортер на "Фокус".

"Въздушното отваряне на границите няма да реши опашките по сухопътните пунктове. Прагматичният подход са преговорите. Ако няма разбиране на българската позиция, това със сигурност ще се отрази на отношението ни към техните фирми. България е много последователна в подхода си, не е имало пропукване в позицията, продължаваме преговорите, за да намерим най-доброто решение", коментира премиерът.

"Дяволът е в детайлите. Преговорите трябва да продължат, няма да приемем допълнителни условия. Това, което променя Шенген по въздух, е удобството, когато пътувате от една в друга държава. Това, което не решава е проблемът с големите опашки по сухопътните граници, което е проблем за бизнеса - не само за българския, но и австрийския".

България е много последователна в подхода си, категоричен бе министър-председателят. "От Румъния веднъж виждаме тропане по масата, друг път казваме - веднага го приемаме. Има известна непоследователност, но аз съм сигурен, че ще намерим баланс в позициите", каза още той.

Виж коментарите (0)

Още по темата (531):
22.05.2024 Тома Биков: Трябва спешно да бъдем приети в сухопътния Шенген
09.05.2024 Румен Радев: Отварянето на България към Шенген по въздух и море, колкото беше положително, толкова има и отрицателни аспекти
08.05.2024 Вече има 6 случая на изведени деца от страната без съгласието на другия
родител
19.04.2024 Еврокомисарят по вътрешни работи Илва Йохансон посети ГКПП "Аерогара София"
18.04.2024 Еврокомисар Йохансон: Напълно готови сте за Шенген, няма риск България и Румъния да бъдат залети от нелегални мигранти
18.04.2024 Марк Рюте: Неприемливо е България да не е член на Шенген и по суша
Още новини от Национални новини:
Дете събори пилон за знаме върху друго дете в севлиевското село Д...
Борисов: За мен е срамота да съм на един плакат с Денков
Веселин Вълев: Цари хаос при свободното къмпингуване и регламенти...
Подробности за инцидента на Централна гара в София 
Делян Добрев: Единственото, което постигна "Промяната" е увеличен...
Георги Гвоздейков: Шестима души са в болница след сблъсъка на път...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).