Денков: Президентът много често казва неща, които не са верни

Автор: Алена Соколчева
Коментари (0)
12:02 / 22.09.2023
583
Президентът много често казва неща, които не са верни. Това заяви министър-председателят на Република България Николай Денков след церемонията по честването на Деня на независимостта в столицата, предаде репортер на "Фокус"

Повод за острия коментар на премиера стана официалното обръщение на държавния глава по повод Деня на независимостта, в който той критикува "опитите за подмяната на историята" 

"Напоследък президентът много често казва неща, които просто не са верни. Когато говориш за изкривена история, много често неговите аргументи се базират на изкривената история, а не на истинската история на България. Не виждам смисъл да коментирам повече", заяви той.

Темата за реформата на службите

"Това, което искам, е да служа на България и да помогна България да се развива като нормална европейска държава. Всяко действие, което извършваме, е подчинено на тази ясна цел. Самата дискусия около службите се води в Народното събрание, както виждате, даже в момента не изразявам някакво сериозно отношение. Дискусията трябва да бъде силна експертна. Когато е подходящ моментът, ще вземат необходимите промени“, заяви Денков.

По думите му в първоначални списък от приоритетни закони, които Денков и Габриел са заложили, службите не са били част от тях. 

"Нека да прецизираме как стоят нещата – тези 20 закона, които поставихме в списъка в преговорите в Народното събрание, службите не бяха част от тях", каза той.

Той смята, че диалогът за това трябва ли да бъдат реформирани и ако да, как да се случи това, да се случва в парламента: "Те бяха обсъждани. Знаем, че има слабост там. Ставало е дума за това многократно, но както казах, рази дискусия трябва да продължи в НС с експерти, които са работили в тях".

Виж коментарите (0)

Още по темата (1531):
29.04.2024 НСО с позиция срещу твърдения на Денков: Охраната не му била отнемана, имал осигурен транспорт
09.04.2024 Делян Добрев направи тежка равносметка на кабинета "Денков": Искат още. Не просто искат - тръшкат се за още!
08.04.2024 Мария Габриел на прощална среща с посланиците: Благодаря за подкрепата
08.04.2024 Николай Денков пред посланици: Корупцията в България е свързана с Русия
07.04.2024 Контрера за ПП: Тези хора сега показват как управляваха и как смятат да управляват, ако съберат гласове - с лъжи
05.04.2024 Предлагат една професия да се превърне в саморегулираща се, но се повишават изискванията
Още новини от Национални новини:
Брутално задръстване на Маказа
Последният български цар днес става на 87
Празник е! Честваме чудотворец, помогнал на хиляди
Главчев: България остава изцяло ангажирана с отговора на НАТО, ЕС...
Дни преди новите ТЕЛК комисии: Лекари не знаят как ще работят с п...
Моторист загина след тежка катастрофа край Козлодуй


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).