Депутат: Повечето катастрофи са заради слаба подготовка на младите шофьори

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
14:48 / 09.05.2015
630
Пътнотранспортните произшествия най-често са резултат от слабата подготовка на младите шофьори и съответно на подготовката по време на шофьорски курсове. Около това мнение се обединиха участниците в провежданите дискусии на тема "Безопасността на пътя - взаимна отговорност и законодателно предизвикателство". Това съобщи народният представител от ПП ГЕРБ-Варна Нели Петрова, която е инициатор на форумите в различни градове на страната.

По думите й друг проблем остава фактът, че системните нарушители на пътя продължават да шофират, въпреки че са натрупали неплащани от години глоби. 

Нели Петрова подчерта, че в това отношение законът трябва да бъде по-строг. 

"Готови са конкретни законодателни предложения, които предстои да бъдат внесени в Народното събрание. По време на дискусиите, които са се състояли до момента, участниците са поставили акцент и върху пътната инфраструктира в градовете, тъй като автомобилите са се увеличили многократно през годините, а градовете не са подготвени, за да поемат предвижването и паркирането на толкова коли. Като много слабо звено в системата остава събираемостта на налаганите санкции и глоби. По време на дискиусиите са постъпили редица предложения, някои от които биха имали добър ефект, посочи Нели Петрола. 

Тепърва предстои да бъдат чути и още мнения, тъй като на 29 май тематична кръгла маса ще се проведе в Стара Загора. 

"Този град даде жертва - малкият Паоло, и се надявам, че там кръглата маса ще намери широк отзвук и ще бъдат чути много градивни предложения от жителите на Стара Загора".


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Пеевски категоричен: Няма да допуснем България да бъде употребява...
Двегодишното дете от Враца може да се движи, травмата била изключ...
Стана ясно колко души са загинали при трудови злополуки в Българи...
Тези асансьори вече са опасни и няма части за тях, а техници се к...
Ето какво се случва в "Лукойл" ЕООД и "Нефтохим Бургас", стана яс...
Един от граничните ни пунктове: Изглежда толкова сиво и грозно, с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).