Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Депутат от БСП: Цените на бензина и дизела в България са рекордно ниски
Автор: Екип Varna24.bg 11:18 / 17.12.2016Коментари (7)1429
©
"Цените на бензина и дизела в България са рекордно ниски", коментира Румен Гечев. През тази седмица двама от играчите на пазара на горива - Веселин Марешки и Валентин Златев си размениха взаимни обвинения.

Златев заяви, че Веселин Марешки продава горива на ниски цени, защото над него има политически чадър.

Покрай коментарите за това дали има политически чадър или не над определени фирми, на дневен ред отново излезе въпросът защо в едни бензиностанции горивото е по-евтино, а в други по-скъпо.

"Няма закон, който да определя и да фиксира цените на горивата. Право на доставчика е да продава на различни цени, тъй като освен транспортните разходи, има разлика и между търсене и предлагане", коментира тази сутрин в студиото на "Събуди се" по Нова тв депутатът от "БСП лява България" Румен Гечев.

"Истината е, че цените на горивата в България са рекордно ниски. Само в Полша има по-ниски цени на бензина и дизела, след всички данъци и акцизи", каза още той.

"При нас има ръст в десетки проценти на приходите от акциз върху горивата", подчерта финансовият министър в оставка Владислав Горанов

"Със сигурност има контрабандно гориво", призна той.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Руски тъпир и вампир. В момента цената на литър без транспорта и рафинирането/дистилацията е 61 стотинки. За лукойл тази цена е около 30 ст, защото взимат нефта от Русия, а той е подарък от Иран за руски калашници и атомни бомби. Така че цената на която го взима лукойл е по-скоро "дай колкото имаш". От там се пишат едниогромни разходи от страна на лукойл, за да не плащат данък печалба, и като крайна цена става над лев. След това има втора игра. След акциза се слага ДДС-то и така ДДС-то става повече, защото е процент на вече увеличена с акциза сума, която и без това не е реална, тя е изкуствена и така Златев не плаща данъци, но пък ДС си го избиват от раята с ДДС-то. Т.е. балъците плащат данъците на Валентин златев, а той си прибира над 100% печалба. И така цената на колонка е 2-2.30.
+1
 
 
Защо нищо не казва за това,че в България и заплатите и пенсиите са най-ниски в целия европейски съюз.?!!! ПАЛЯЧО !!!
0
 
 
Да направят горивата за един месец по 10 лева литъра да видим дали някой от тези пак ще се оплаче че са ниски.Бас хващам,че все някой ще излезе да каже,че може и 10.20 лв да се вдигне заради ниския акциз.Тия нямат насищане,да ги махат по бързо и да идват нови избори с мажоритарен вот,че само тъпаци и подлоги влизат в Народното събрание.
+3
 
 
Работата е ясна.От известно време, всички политически сили, чрез техните корифеи по цените на горивата не готвят драстично увеличение.Така, че и без пари да ни дават петрола, цената на бензина и нафтата ще бъда над 2 лева.Не виждам изход, когато стане дума за пари и управляващи и опозиция се обедняват за смъкване на кожите ни.
+4
 
 
Още една продажна подлога от кликата на Златев. Активизирал ги е всичките да реват по също така продажните медии заради проверките срещу него за картелно споразумение.
+6
 
 
Идва ми да му тегля една яка майна на този.Защо нищо не казва как става така че при цена на петрола 100 долара и сега 50 ,цената е все 2 лв.И колко литра се купуват с една минимална заплата у нас и в чужбина.Можели да ми отговори този ТЪПАК.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: