Депутат с много остри думи към Александра Сърчаджиева и Христо Мутафчиев

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (14)
09:05 / 06.02.2019
2362
"Александра Сърчаджиева подкрепяла Боил Банов, защото бил "добър човек". Преди два дни и Христо Мутафчиев застана в бодра героична поза, за да покаже, че стои зад гърба на министъра. Обвиненията били "недоказани". Човекът, чийто дразнещ тембър постоянно чуваме в рекламата на американското посолство за това, че думата "дано" трябвало да я ампутираме от езика, има за какво да е благодарен на ГЕРБ. Навремето специално за него пратиха самолет, за да го вземе и да се лекува, нещо, за което обикновен българин дори не може да сънува. Останалата част от интелигенцията дори не си заслужава да я коментираме - за тях скандалът "Банов" не съществува. Колко по-яко е да праснеш моралистично есе на тема "дядо ми, който комунистите пратиха в "Белене", вместо да се занимаваш с депресивната реалност на хората, които ти си вкарал в управлението и си овластил морално, напук на самоизвиненията и оправданията. 

Тъжно е, защото това, което описвам, е картина на върховна морална катастрофа. Абсолютно разрушен етичен имунитет. В години на голяма криза интелигенцията винаги е била светлинката в тунела. След катастрофата по време на Първата световна война софиянци се събират пред къщата на Вазов. От него търсят утешение и надежда. Къде остана, по дяволите, харамийският дух на един Кръстьо Сарафов, който с бастуна си тръгва срещу политическите противници, готов да отстоява идеите си дори в битка? Днес имаме нахранени и подкрепящи интелигенти, които обичат своята безопасност и целуват с умиление кубинките на властта. Боил Банов може да е напълно спокоен. Те го обичат и подкрепят. Нали точно така свършваше "1984" на Оруел. С картина на безусловна любов и преклонение". Това написа във Фейсбук депутатът Александър Симов.

Виж коментарите (14)

Още по темата (3):
01.02.2019 Банов: На записа е моят глас, но г-н Хекимян, аз не съм помияр!
31.01.2019 Мощен скандал в ефир заради бомбата на Йончева! Политолог и социолог се плашат с фалшиви новини и нотариални актове!
30.01.2019 Как започна скандалът около Ларгото и как майката на Гери-Никол се озова в
него
Още новини от Национални новини:
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
Дезинформация: Кой лъже за ваксините срещу коклюш?
Банкери предупредиха: Лихвите по депозитите ще се вдигнат!
Бойко Борисов: Всеки документ се пращаше на Лена да провери дали ...
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).