Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Депутати и министри почетоха с минута мълчание големия Стефан Данаилов
Автор: Екип Varna24.bg 11:42 / 27.11.2019Коментари (1)1493
© БГНЕС
"България загуби един от големите си синове, човек, който беше обичан и ще бъде обичан от милиони хора. Това заяви с кулоарите на парламента Корнелия Нинова за смъртта на Стефан Данаилов. За нея Ламбо е бил вселена от талант, емоция, мъдрост. Ние от БСП загубихме един от най-авторитетните си хора и опора, подчерта червеният лидер. Аз лично загубих втори баща, след смъртта на татко той ми беше като баща", сподели Нинова. Много го обичам, каза още тя.

"Загубата на Стефан Данаилов за цяла България е огромна". Това каза народният представител от ГЕРБ, но и актьор Евгени Будинов.

Той си спомни, че когато е приет в НАТФИЗ, е разбрал, че това е един от най-добрите хора. Ламбо помагал много на студентите си и на всички хора около себе си.

"Да не говорим, че това е може би най-добрият актьор и най-добрият български киноактьор със сигурност, министър на културата, невероятен политик. Нека го запомним с много невероятни роли, които остави, и с огромното му сърце".

"Паметта на Стефан Данаилов ще бъде пример за поколения наред. Познавам Стефан Данаилов като дългогодишен народен представител, познавам го и в качеството му на бивш министър на културата, посочи още той. Впечатлен съм от неговото присъствие, ентусиазъм и хъс, каза Адемов. По думите му неговата памет ще бъде пример за поколения наред. Стефан Данаилов е една легенда на българското кино, една легенда на българския парламентаризъм, категоричен бе депутатът от ДПС  Хасан Адемов.

"Стефан Данаилов беше капитал за българската нация. По думите му мъже като него се раждат веднъж на сто години. Един безспорно велик мъж си отиде, велик мъж не само като актьор, а като човек, убеден е той. От него съм видял само добро и като по-мъдър човек от мен, и като по-преживял ме е съветвал много и в средите на политиката, и в житейския ми път. Затова и тежко приемам загубата на Ламбо", спомня си Славчо Атанасов от "Обединени патриоти".  

Премиерът Бойко Борисов помоли министрите, събрали се на днешното заседание на Министерски съвет, да отдадат почит пред актьора Стефан Данаилов, който почина малко след полунощ.

"Искам да помълчим малко в името на Данаилов. Голям актьор, мой приятел, голям мъж, голям човек. Голяма загуба за българите. Той беше много обичан човек", каза Борисов.

Всички министри и премиерът се изправиха на крака и запазиха минута мълчание в памет на Стефан Данаилов.

Преди това Борисов помоли министрите да подкрепят извънредната точка в дневния ред на заседанието, според която България отпуска 200 000 лв. в помощ на Албания заради земетресението в страната, което взе жертви и нанесе големи материални щети.

"Още веднъж съболезнования за жертвите в Албания. Голяма трагедия. Отпускаме средства в размер на 200 000 лв., надявам се всички да подкрепят. Освен това вътрешно министерство е приготвило над 1000 палатки, пакети при необходимост от помощ. При нужда имаме готовност да изпращаме екипи да разчистват", обясни пред правителството Борисов. Той добави още: "Не бива да ги оставаме сами, затова гласуваме тези средства и в същото време имаме готовност с жива сила и техника да помогнем."








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: