Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Депутатите не се разбраха за дерогацията, скандалите около "Пирогов" продължават
©
Депутатите за пореден път не се разбраха за дерогацията, решение днес не беше взето. На извънредно кратко заседание и без дебати Комисията по енергетика не подкрепи нито искането на ПП-ДБ отсрочката за руски петрол да отпадне окончателно от 15 март догодина, нито предложението на ГЕРБ-СДС и ДПС това да се случи още от 1 януари.

Решението остава за пленарна зала. На този фон обаче народните представители се обединиха около идеята да се коригира наскоро приетото изискване 100% от запасите на горива да се съхраняват на територията на страната. Мнозинството подкрепи да се даде пак възможност за съхранение и в складове в страни от Европейския съюз.

Другата водеща тема - скандалът около най-голямата спешна болница в страната се разраства. Втори ден сътресенията в "Пирогов" предизвикват трусове и на политическата сцена. Чуха се и намеци за оставки и дори падане на правителството.

"Мислите ли, че тези политически сътресения ни трябват заради един съветник, за когото си отмъщават, който си позволи нечувано държание в "Пирогов". Това е дребно отмъщение и трябва да приключи веднага. Трябва да се занимаваме с важните теми на България - има бюджет. Ние ще внесем и предложение за детската болница. Там нищо не се случва", каза председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски

"Който се е захванал с "Пирогов", това правителство е паднало. Да го правят - тяхна работа", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за уволнението на шефа на "Пирогов" д-р Валентин Димитров.

"Всичко, което съм предприел, е спрямо установените закони в страната, спрямо задълженията ми като министър и заставам зад моето решение". Това каза здравният министър Христо Хинков на брифинг в Министерския съвет относно освобождаването от длъжност на директора на болница "Пирогов" Валентин Димитров.

Министърът обяви, че одитният доклад е предоставен на прокуратурата, а също така на ДАНС, на Сметната палата и на АДФИ. "Одитният доклад ще бъде огласен, щом приключи прокурорската проверка", посочи той. 

"Изглежда директорът няма да бъде сменен, защото има голяма съпротива, но аз съм направил каквото трябва", коментира още Христо Хинков.

"Аз съм консултирал тази моя стъпка. Не само с премиера, но и с председателят на здравната комисия (Костадин Ангелов от ГЕРБ, бел. ред.). Това не е лично мое решение, изпълнил съм каквото повелява закона“, заяви здравният министър.

Министър Хинков нарече внушения обвиненията към него, че изпълнява някаква политическа поръчка. И уточни, че решенията са взети на база одитен доклад и последните конкурси, които са предизвикали обществено недоволство.

Контрапунктът обаче дойде няколко часа по-късно от председателя на Здравната комисия и депутат от ГЕРБ проф. Костадин Ангелов: "Лъжа са думите на министъра на здравеопазването Христо Хинков, че освобождаването на изпълнителния директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" е "консултирано" с мен". Това написа той във Фейсбук.



Още по темата: общо новини по темата: 1101
27.04.2024 »
27.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
предишна страница [ 1/184 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: