Депутатите решават за прехвърлянето на акциите на Международния пловдивски панаир

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:39 / 09.06.2023
1284
Днес няма да се проведе редовният парламентарен контрол. Депутатите ще започнат работа с разглеждане на проект на решение за прехвърляне на акции на Международния пловдивски панаир към държавата и гласуване на първо четене на промените в Търговския закон, след като вчера - въпреки принципното одобрение от всички парламентарни формации, те не бяха приети промените заради липса на кворум.

Промените в Търговския закон са част от законодателния пакет по Националния ПВУ. С промените се формулират критерии за откриване на производство по несъстоятелност, включително на физически лица, облекчава се процесът по предявяване и приемане на вземанията и се намаляват съдебните такси. Създава се нова правна форма на дружество с променлив капитал, ориентирано към иновативните стартъп кмпании, чрез намаляване на първоначалните разходи за учредяване, свободно прехвърляне на дружествените дялове и минимизиране на набора от права и задължения на съдружниците. Депутати от ГЕРБ изразиха резерви към този твърде либерален режим, но обявиха, че ще подкрепят промените и ще внесат поправки преди второ четене,припомня БНР. 

В петъчната програма беше прехвърлено и разглеждането на Проект на решение за възлагане на министъра на икономиката и индустрията да предприеме всички необходими действия пред "Централен депозитар" по вписване на безналичните акции от община Варна в полза на държавата от капитала на "Международен панаир Пловдив" АД.  Става дума за 16 314 400 броя акции от валидно сключен през 2017 г. договор за дарение.

Виж коментарите (0)

Още по темата (9):
08.01.2024 Министър Богданов за Пловдивския панаир: Надяваме се до края на март месец ние да можем да възстановим тези 29% акции, които в момента са в Община Варна
07.06.2023 Депутатите обсъждат казуса с Пловдивския панаир и Кодекса на труда днес
27.04.2023 БСП: Направихме сметка колко струват кметуванията на Димитров и Портних
15.02.2023 Частен инвеститор предлага декар в центъра на Варна срещу акциите на общината от Пловдивския панаир
27.01.2023 Разглеждат казуса с Пловдивския панаир
06.01.2023 Д-р Иван Чомаков: Пловдивският панаир се превърна в битпазар
Още новини от Национални новини:
Министър Милошев: Очакванията ми за летния сезон са много добри
Вижте мястото, на което детето на Божанков е простреляло друго де...
Борисов: ГЕРБ ще бъде водещ при съставяне на правителство, не ми ...
Оперират простреляното от сина на Божанков дете
Той е само на 18, но вече е една от големите надежди на български...
Прокуратурата разследва случая с простреляното дете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).