Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Депутатите си "замразиха" заплатите
Автор: Екип Varna24.bg 10:44 / 05.06.2013Коментари (0)823
©
Депутатите "замразиха" основните си възнаграждения на нивото от 2009 г. до края на тази година, считано от 1 юни, след като приеха предложението на председателя на парламента Михаил Миков с 216 гласа "за" и един "против".

Първоначално предложението беше прието единодушно със 199 гласа, без нито един "срещу". Веднага след обявяването на резултата обаче, Десислава Атанасова от ГЕРБ поиска прегласуване, защото групата на "Атака" не е участвала във вота, въпреки че е декларирала желание да замрази заплатите си. "Неучастието им в гласуването говори за демагогия", подчерта Атанасова.

Докато тя правеше процедурното си предложение, в пленарната зала влязоха националистите, водени от самия лидер, и се включиха в спор с депутати от ГЕРБ.

Атанасова и Павел Шопов от "Атака" направиха и забележки на председателя на парламента за начина на водене. Шопов поиска да се гарантира редът около сградата на парламента, защото имало групичка от протестиращи, а бившият здравен министър от кабинета "Борисов" настоя Михаил Миков да отстранява от заседание всеки, който си позволява да обижда журналисти и народни избраници в залата.

Според приетото решение основното възнаграждение на народните представители остава до 31 декември т.г. на нивото на 2009 г. По правилата то се преизчислява съобразно средномесечната работна заплата от последния месец на предходното тримесечие.

Допълнителните пари на депутатите ще са в съответствие с правилника за работа на НС, който предстои да бъде обсъждан, уточни Миков. Той припомни, че практиката да се спира преизчисляването на възнагражденията е от 41-я парламент. "Това е акт на солидарност с българските граждани в условията на криза и институциите проявяват разбиране за подобна стъпка", обясни председателят на НС.

Той обаче пропусна в началото да запознае от трибуната народните представители с текста на проекта, което доведе и до реакцията на Цецка Цачева. Председателят на 41-то НС поиска да се спази процедурата, Михаил Миков се извини за грешката и изчете предложението, чийто вносител е.

Обясни и защо предлага заплатите да не бъдат преизчислявани за 6 месеца с аргумента, че за това време могат да се усетят действията на новото правителство, насочени към подобряване на социалната обстановка , респективно доходите на българските граждани.

Източник: btv









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: