Депутатите за разрива в отношенията между Радев и Петков

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
13:45 / 02.02.2022
955
Първите искри в отношенията между президента Румен Радев и премиера Кирил Петков предизвикаха днес реакции в парламента. Двамата държавници вчера се разминаха по отношение на позициите си за Северна Македония и кадровите рокади в "Булгаргаз“.

Реакциите в Народното събрание се разделиха по оста управляващи-опозиция. Според представителите на мнозинството е рано да се говори за конфликт и разлом, мненията събра БНР.

Момчил Иванов от "Има такъв народ“ смята, че отношенията са все още в процес на изграждане.

"Не мисля, че може да се говори за разкол, по-скоро според мен това е нормално за всяко едно ново управление. И тъй като в крайна сметка кабинетът е този, който се опитва да изгради свой собствен образ… това според мен са нормални процеси на наслагване, които смятам, че ще бъдат изчистени.“

Христо Иванов от "Демократична България“ каза в отговор на въпрос за "предчувствие за предсрочни парламентарни избори“.

"Не съм имал предчувствие. Казах, че като организация ние трябва да сме готови и за този сценарий при цялата сложност, която има. Но ние ще работим напротив – за стабилизиране на коалицията и управлението, и в интерес на истината то се крепи на стабилността на коалицията тук в парламента, а не на отношенията с президента. Тук коалицията работи добре, мога да успокоя всички, включително тези, които се надяват нещо бързо да се случи, че ще има още дълго време управление.“

От опозицията са по-категорични, че тепърва противоречията между президент и премиер ще се увеличават. 

Тома Биков, ГЕРБ:

"Това, което президентът вчера каза на премиера, беше: "Не ми пипай хората“, ако трябва да го преведа. Премиерът му каза: "Не ми се бъркай“. Дотук това е сюжетът. Според мен е много рано да говорим все още за Боянски ливади, както някои коментатори почнаха да говорят. Но е въпрос на време Боянските ливади да се състоят и с това настоящето правителство да бъде делегитимирано и да приключи със своя живот“.

Лидерът на "Възраждане“ Костадин Костадинов:

"Смятам, че времето тепърва ще покаже, че там има доста разломни линии. Очевидно е, че проблемът идва от еманципацията на Кирил Петков от страна на неговия, ако можем да го възприемем в някаква степен, политически ментор, защото в крайна сметка Радев беше човекът, който го назначи за министър. Друг е въпросът дали Радев го е назначил или просто е изпълнил указание, което други са му дали“.

Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет
Плугчиева: Има партиен асансьор, много е опасно
Любо Ганев: Хазартните компании подпомагат почти всеки спорт, тря...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).