Депутатка намекна за удължаване на извънредното положение!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (57)
14:10 / 01.04.2020
2201
Аз лично смятам, че ще се наложи да удължим извънредното положение. Сега този срок изтича на 13 април и не смятам, че нещата ще приключат дотогава. Това каза председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова, която също отиде, за да бъде тествана за коронавирус. Тестването се наложи, след като късно снощи колегата й – депутат от ДПС, д-р Хасан Адемов, са оказа с положителна проба за коронавирус. 

"Това е една от причините, които налага да се съберем извънредно в парламента, защото ще трябва да гласуваме удължаването на Закона за извънредното положение. С колко време – това ще прецени Щабът“, подчерта тя, цитирана от БГНЕС. 

Попитана дали са закъснели с преминаването към извънреден режим на работа, Стоянова каза, че са имали много работа и този ход е бил правилен.

"Ние имаме да вършим работа. Смислено и правилно беше да се събираме само тогава, когато има конкретни причини, свързани с обстановката. Въпреки че претърпяхме много критики миналата седмица, даже имаше изстъпления от наши колеги, но какво да се прави – популизмът и политическото говорене са в пълен ход“, коментира председателят на бюджетната парламентарна комисия и добави, че следващата седмица задължително трябва да се съберат, защото конституцията не позволява дистанционно да се взимат решения.

"Имаме три важни неща, които трябва да се разгледат. Трябва да приемем Закона за енергетика, който ще даде възможност сметките на хората да бъдат облекчени и предприятията да получат глътка въздух. Става дума за намалението на цената на газа със задна дата от миналата година. Надявам се другата седмица да гледаме и актуализацията на бюджета, както и Закона за извънредното положение“, посочи Менда Стоянова.

Виж коментарите (57)

Още по темата (14912):
09.05.2024 Вижте симптомите на FLiRT - новият вариант на COVID-19
09.05.2024 Добрата новина: Деца събират пари за съученичка, загубила родителите си в пандемията от COVID-19
08.05.2024 Изтеглят COVID ваксината на "Астра Зенека" в световен мащаб, причината е интересна
07.05.2024 Два нови щама на COVID-19, може да се усъмните за тях заради 10 грипоподобни симптома
06.05.2024 Ген. Мутафчийски: Никога не можах да намеря отговор на този въпрос
22.04.2024 Без починали от коронавирус за последното денонощие
Още новини от Национални новини:
150 чевермета очакват гостите на Златоград
48 деца се натровиха: "Ядоха печен сандвич с яйце и сирене"
Д-р Аспарух Илиев с обнадеждаваща новина за ваксините за рак
Важна информация, ако ще сключвате сделка за покупка на имот
Майката на Даная: Знам, че няма кой да върне детето ми, искам дру...
Интензивен трафик на някои от границите ни тази сутрин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).