Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Десетки семейства оцеляха като по чудо, след като психично болен младеж подпали блока им
Автор: Екип Varna24.bg 08:34 / 14.03.2019Коментари (0)1698
©
23-годишно момче с психични проблеми подпали цял жилищен блок в Кюстендил. По чудо десетки семейства се разминаха само с уплаха, опушени стени и адска миризма.

Инцидентът възникна във вторник малко след 20 часа, когато пламва електрическото табло и цялото стълбище на блок №2, намиращ се на улица "Демокрация“, на пъпа на Кюстендил. По това време всички обитатели на блока били в домовете си, когато усетили адска миризма. "Някой от съседите е подал сигнал на тел.112. Не ни се мисли какво можеше да стане. Целият блок е газефициран. Всичко можеше да избухне“, коментира за Монитор възрастна жена, живееща в същата жилищна сграда.

Тя разказва, че най-вероятно причината за пожара е опит за кражба на ток от страна на 23-годишния Иван Цветков. "Това момче живее само в апартамент на първия етаж. Миналата седмица го бяха хванали отново да краде ток. Когато пристигнаха криминалистите казаха, че имало някакви поставени жици, които най-вероятно са негово дело“, обяснява притеснена кюстендилка, пожелала анонимност от страх за живота си.

Иван Цветков не веднъж заплашвал съседите си с саморазправа. На няколко пъти те пускали и сигнали до институциите, но без резултат.

"Това момче живее при нечовешки условия. През зимата се отоплява на ютия и на готварска печка. Да не говорим, че слагаше клечки от кибрит в ключалките на вратите само и само да ни създава проблеми. Просто вече не се издържа. Заплашва ни постоянно. Преди време е настаняван за лечение, но после пак е пуснат да се прибере. Трябва ли да стане някоя трагедия, да изгорим като пилци, за да се вземат някакви мерки“, гневяха се кюстендилци.

В продължение на едно денонощие десетки семейства, сред които възрастни хора и малки деца, са останали на тъмно и студено заради липсата на електричество. Не е ясно и кога ще бъде пуснат тока с оглед на изцяло унищоженото електрическо табло.

"Настояваме държавата да се намеси. Оказва се, че не се полагат необходимите грижи за психично болните и те са на свобода. В близост до всички нас и опасни за обществото. Трябва ли да се стигне до някоя трагедия, за да бъде настанено за лечение това момче, което видимо не е добре психически и създава редица проблеми на всички нас“, твърдят още кюстендилци.

Сподели








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: