Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Десетки търговци в Слънчев бряг загазиха след проверка на НАП
Автор: Георги Кирилов 13:05 / 07.08.2019Коментари (2)1297
©
Архивна снимка
15 търговски обекта на територията на курортния комплекс Слънчев бряг са запечатани за 48 часа с цел обезпечаване на доказателства за целите на ревизионни действия. Екипи на териториалната дирекция на НАП Бургас, на звеното Фискален контрол и Икономическа полиция Бургас извършиха мащабна съвместна проверка на 60 обекта в най-големия ни черноморски курорт. 20 от обектите са на две бургаски фирми, а останалите – на фирми, регистрирани в столицата. Запечатаните обекти са предимно за продажба на дюнери, магазини и заведения за бързо хранене, а моментните им обороти са иззети от данъчните.

Действията на НАП Бургас са част от активния контрол по българското Черноморие през активния летен туристически сезон по спазване на данъчното и осигурително законодателство. Данъчните отчитат подобрена фискална дисциплина.

В конкретния случай става дума за фирми без дълготрайни материални активи и собственост на рискови лица, които отчитат обороти, трупат, но не плащат дължими данъци и осигуровки.

 "Това е изключително рисков профил, поставили сме под наблюдение близо 200 такива фирми, стопанисващи около 600 търговски обекта по морето. Те нямат дълготрайни материални активи, собственост са на рискови лица. Същевременно във фирмите се назначават работници, понякога на необичайно високи заплати, подават се данни за трудовите договори, но не се подават осигурителни декларации и не се внасят дължимите осигуровки“, коментира директорът на дирекция "Контрол“ в ТД на НАП Бургас Пенка Жекова. От НАП Бургас уточняват, че поради липса на активи, натрупаните задължения не могат да бъдат обезпечени и затова отговорността по заплащане на задълженията ще бъде вменена на физическите лица, които реално стопанисват обектите, а не на рисковите собственици, които са малоимотни и в повечето случаи не предполагат за активната дейност на "техните обекти“.

От началото на юли по Южното Черноморие са извършени над 4 000 проверки като основната цел на кампанията на НАП е насърчаване на доброволното спазване на данъчното и осигурителното законодателство и създаване на равнопоставена бизнес среда.

През тази година в наблюдението за отчитане на приходи може да се включи и всеки, който е изтеглил на телефона си мобилното приложение на НАП. То позволява сканиране на QR кода на всяка касова бележка и проверка за това дали е истинска на сървърите на приходната агенция.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 07.08.2019 г.
+2
 
 
Само 15 ли?странно на фона на това което вижда ме всеки ден?
+1
 
 
"физическите лица, които реално стопанисват обектите, а не на рисковите собственици" Това предполагам е за просяци и роми, които са били подлъгани да отворят фирма на тяхно име, но реално управлявана от някоя батка? Тогава кое ще е това "физическо лице", което ще обере пешкира? Работника, който са сварили на смяна, който също едва ли знае кой му е истински шеф? И който и да отговаря за обекта веднага ще се покрие и няма как да разберат нито кой е, нито къде е. Дори и да има телефон за връзка с работника, 100% и той е на името на "малоимотния".
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: