Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Деси Банова проговори за развода си с Плевнелиев само ден след шокиращата "новина"
Автор: Екип Varna24.bg 15:30 / 17.10.2020Коментари (0)5206
Тя е известна още преди да срещне съпруга си - президента Росен Плевнелиев (2012-2017). Влиза в телевизията в средата на 90-те години, минава през няколко предавания и телевизии, преди да попадне на мястото си като водеща на времето по Нова телевизия. Деси Банова истински се вълнува от темата за климата, прави филми за това, участва в конференции. Чест герой е в жълтите рубрики на клюкарските издания, а след сватбата им с Плевнелиев за двамата се изписаха какви ли не шокиращи новини. Последната дойде в петък, когато много жълт седмичник излезе на първа страница с новината, че двамата са пред развод, защото имали трудности в брака. Ето какво каза Банова пред "24 часа":

- Наистина ли се развеждате със съпруга си, г-жо Плевнелиева, както пише на първата си страница голям жълт седмичник?

- Категорично не и съм потресена от тази новина. Ние сме заедно, отглеждаме си децата заедно, обичаме се, подкрепяме се и няма и капка истина в това, което твърдят. За пореден път смятаме да потърсим правата си за тази неистина. Ще заведем дело за клевета и за нанесени морални щети. Ние водим няколко дела срещу няколко издания и до момента сме спечели всичките, за което благодаря на адвоката ни Жоро Игнатов. Решени сме да стигнем докрай в тази битка.

Имаше и коректни медии, които след излизането на съдебното решение преведоха исканите суми за обезщетения. Всички тези пари ние ще дарим за благотворителност. Но се оказва, че най-големите жълти таблоиди са като пирамиди и не могат да бъдат докоснати финансово.

Измислена е невероятна схема за това. Заради това сме решили да сезираме и прокуратурата, и Икономическа полиция, и министъра на културата, за да се изясни кои са реалните собственици на тези издания. Оказва се, че те се прехвърлят на различни фирми, за да не може по никакъв начин да се стигне до тях. Тези издания бяха единствените, които не обжалваха решението на съда. Още на първа инстанция ги осъдихме за пълния размер на сумата за обезщетение - беше ясно, че са написали клевети и лъжи. Не обжалваха, защото знаят, че не могат да бъдат засегнати. Този път сме решени да стигнем докрай - да ги обявим в несъстоятелност. Започваме такова дело, което най-вероятно ще е изненада за собствениците на тези медии. Много от популярните личности стигат до етапа, в който са осъдили едно издание, но не могат да си вземат обезщетението. Ще се обърнем към всички инстанции, за да си търсим правата.

- Вие сте публична личност отдавна. И преди да се омъжите за президента Плевнелиев, пак се появяваха новини за вас по жълтите медии. Как се чувствате от това, сега трябваше ли да обяснявате на близките си, на децата си да не вярват на лъжите там?

- Не е приятно. И ние, и децата сме засегнати, затова и водим тези съдебни битки. Крайно време е у нас да почнат да се пишат истински новини. Нямам нищо против таблоидите, но нека да спазват елементарните журналистически правила - да проверяват новините си. Осъзнавам, че личният живот на популярните хора е интересен за някои, но нека публикуват информация, която я вярна, проверена!

Аз съм шокирана от новината, която се появи. Ние живеем в затворен комплекс и всеки ден толкова много хора ни виждат със съпруга ми, че сме заедно, ходим, хванати за ръце, разхождаме се с децата. Не мога и да разбера какъв е поводът за тази новина.

- С какво се занимавате сега?

- За съжаление, вместо да си говорим за значимите и смислени неща, ето сега как ни се наложи да се обясняваме за личните неща. Със съпруга ми се занимаваме с много благотворителни каузи. Една от тях е подпомагането на 3 двойки с репродуктивни проблеми и се надяваме и чакаме хубави новини от тях. Обърнахме се към фондация “Искам бебе" и те ни помогнаха да изберем конкретните двойки. Събрахме една сума пари за тези двойки, които вече са правили няколко опита да имат дете, но без да имат успех.

Със съпруга ми подпомагаме и талантливи студенти. Стоя и зад каузата “Твоето бъдеще е тук - успехът е в България", която цели да задържи младите в България. Аз съм в борда на настоятелите на тази кампания и поводът да ме поканят в нея са хубавите истории за успели българи, които показах в ефира на Нова тв. Искаме да покажем на младите, че страната ни е едно прекрасно място. Може би човек трябва да попътува, за да си даде сметка, че ние имаме уникална природа, креативни и талантливи млади хора. И ако останат тук, могат да постигнат много неща.

Не сме спрели и за секунда да сме активни. Моят съпруг започна нов проект, за който му помагам. Той е под егидата на Тони Блеър. Казва се Improvate, което идва от две английски думи - improve (подобрявам) и innovate (внасям нововъведение). Това ще е проект, свързан с образование, икономика и т.н.

Освен това фондацията на мъжа ми - “Решения за бъдещето", има нови проекти, които искаме да реализираме. Може би ще възобновим неговия проект “Диалог с гражданите".

За съжаление, заради кризата с коронавируса бе спряна една прекрасна инициатива. Заради нея миналата година бяхме два пъти в САЩ - и на Източния, и на Западния бряг. Казва се RE:TURN. Заради нея имахме срещи с българските общности там. Много от хората бяха изключително благодарни, защото така разбраха колко нови неща се случват в България. Някои, които бяха на кантар дали да се връщат в страната ни, наистина го направиха. Други решиха да дарят времето и средствата си, за да подпомогнат различни инициативи в България. Някои от тях например направиха офиси тук. Други казаха, че ще помагат на ученици - като споделят опита си за всичко, което са постигнали. Оказа се, че много от тези хора милеят за страната ни и всячески искат да ѝ помагат. Сега трябваше да посетим Чикаго и Торонто, но заради ситуацията с COVID-19 пътуването се отложи.

- Преди няколко години направихте свой филм за влиянието на климатичните промени върху природното и културното наследство в България, което е под закрила на ЮНЕСКО. Продължавате ли да се вълнувате от проблемите с климата?

- Да. Бях поканена да гостувам през юни в Дармщат, Германия, отново на конференция за климата. Въпреки че вече не представям прогнозата и не правя репортажи и филми за климатичните промени, продължават да ме канят и това много ме зарадва. Аз наистина приех темата за своя кауза. Заставам зад тази толкова важна и, за съжаление, подценявана тема. Но пак заради пандемията конференцията се отложи за следващата година и се надявам да се състои.

- Липсва ли ви телевизията?

- Майчинството ми свърши и в момента съм в отпуск, защото искам да отделям все още максимално от времето си на сина ми и дъщеря ми. Живот и здраве, планирам може би да се върна на екран. Това ще стане, предполагам, след няколко месеца. Все още не мога да кажа категорично, но мислите ми вървят в тази посока.

- На колко години са децата ви сега?

- Синът ни стана на две години преди десетина дни, дъщеря ми е на 9 г., по-големият син на Росен е на 19 г., а другият след няколко дни ще стане на 14 г. Общо взето вкъщи са 4 деца и не ни е скучно.

- Как се разбират всички те - на различна възраст са и четиримата?

- Много се радвам, защото някак си съумяхме да намерим общ път един към друг. Щастлива съм, че си помагаме, подкрепяме се, вечеряме заедно, споделяме на всеки какво му се е случило. Радвам се на нашето голямо семейство.

- Големите деца помагат ли по грижите за малките?

- Да. Дори сега ни предстои да сме заради сватба един уикенд в Солун, дай боже всичко да е наред. И големите казаха, че ще помагат много на майка ми по грижите за малкия разбойник. (Смее се.) Сега той е в най-трудната възраст, в която не можеш да го оставиш и за секунда сам. Пипа навсякъде, отваря там, където не трябва, и така редовно разхвърля учебниците на кака си. Всеки ден има по някоя беля, но това му е работата сега - да прави бели.

- Говорите ли и вкъщи за политика, или като повечето семейства - за по-обикновени неща от деня?

- Май у нас се говори малко повече за политика, отколкото в повечето семейства. Съпругът ми продължава да е доста активен, живо се интересува от случващото се, много чете не само нашите медии, но и чуждите издания. Често участва в различни международни конференции, сега те са онлайн заради пандемията с коронавируса. Допреди да се съберем, не съм се интересувала чак толкова от политика. Но покрай него и аз много повече се вълнувам от нея. Сега на фокус е дебатът дали Доналд Тръмп, или Джо Байдън ще спечели президентските избори и какво ще се случи в САЩ. След часове съпругът ми ще участва в онлайн конференция за Нагорни Карабах и сложната ситуация там.

Той продължава да прави всичко възможно, което е по силите му, да бъде полезен - като знания, опит, контакти. Дори често се шегува, че ситуацията, в която е сега, му е много по-комфортна, защото е встрани от големия медиен шум и от епицентъра на новините, но успява да е полезен.

- Остава ли му време от толкова работа и за децата?

- Да, много съм благодарна, че помага страшно много и че е толкова грижовен баща. Доста често се организират игри вкъщи, в които главен герой е той, участват всички деца. Бой с възглавници, игра с тротинетки, въобще лудницата е пълна, но съм наистина щастлива. Винаги съм казвала, че няма нищо по-хубаво от детския смях. Примирих се, че къщата ни няма как да бъде подредена за дълго време, и предпочитам това пред дом, в който е празно и тихо. Благодарна съм на Господ за всяка една секунда с това семейство.




Още по темата: общо новини по темата: 2879
15.05.2023 »
17.05.2022 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
30.03.2022 »
предишна страница [ 1/480 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: