Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Деси Цонева: Много се измъчи душицата на баба. Сега най-после ще бъде при баща ми
Автор: Екип Varna24.bg 15:30 / 24.11.2022Коментари (0)2820
©
"Много се измъчи душицата на баба ми. По-добре, че си отиде, сега най-после ще бъде при баща ми". Това каза с болка Деси Цонева, внучката на легендарната говорителка Анахид Тачева.

Опелото на покойната тв дикторка от златните години на БНТ в столичния храм "Свети Седмочисленици" за пръв път от много време събра цялото семейство, включително и дъщеря й Теодора, която по принцип избягва светлините на прожекторите. 

От името на семейството съболезнования приемаха Деси Цонева и дъщерята на покойната тв звезда от втория й брак с бизнесмена Васил Тачев, също кръстена Анахид. По думите на близки приятелки на именитата говорителка младата и много стилна в траура си дама прилича поразително на красивата си майка.

Анахид-младша бе пристигнала от САЩ със съпруга си и сина си. Именно те ще отнесат в Америка праха на майката на известния тв журналист Митко Цонев, също отишъл си без време, поясни дъщеря му Деси. 

"Урната с праха на баба ми няма да остане в България, ще я положат в дома на съпруга й чичо Васил. Но в един момент ще я върнат тук и ще я погребат до баща ми", сподели внучката на покойната говорителка. Наскоро тя разкри пред "България Днес", че ненадейната кончина на баща й буквално съкрушила баба й. Деси Цонева добави, че "тя наистина беше добре", но заболяването й не предполагало обрат, а само влошаване. "При тази болест краят често настъпва много бързо", допълни племенникът на Анахид.

За прощалната церемония друга тв легенда от близкото минало - Мария Янакиева, бе избрала не траурно облекло, а яркожълт лоден.

"Искам да я помня жива. Аз съм в телевизията от 1971 г. и Ани веднага стана една от най-близките ми колежки. Запазихме приятелството си до края. Не мога да я забравя!", довери през сълзи Янакиева.

Сломена от мъка бе и най-старата приятелка на тв дикторката Росица Нушкова, дългогодишен монтажист и режисьор в БНТ.

"59 години бяхме заедно с Ани! По-красив душевно и физически от нея човек не съм срещала през живота си. Благородна, фина, добра, отзивчива, принципна, лъчезарна, великолепен професионалист... Това беше Ани. Много, много ще ми липсва", хлипаше възрастната дама, която е работила бюро до бюро с Анахид Цонева-Тачева.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: