Десислава Атанасова: Лично ще отговарям за лекарствената политика

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
12:14 / 20.05.2012
911
Няма да бъде увеличаван щатът на здравните инспектори, които ще следят дали се спазва пълната забрана за тютюнопушене на обществени места, каза министърът на здравеопазването Десислава Атанасова. Тя обясни, че броят на здравните инспектори в момента е 600 и е достатъчен. 

"Аз мисля, че за всички е ясно - и за собствениците, и за посетителите на заведения, че от 1 юни забраната важи, т.е. на закритите обществени места и някои открити не трябва да се пуши, така че всеки поема личната си отговорност, когато нарушава закона, каза Атанасова. 

Според министъра на здравеопазването е нормално забраната за тютюнопушене да важи и за спортните обекти. Относно свършеното от Десислава Атанасова за двата месеца на поста, здравният министър подчерта, че вече не съществува лимит на парите от Фонда за лечение на деца в чужбина. По думите й Фондът сега работи много интензивно. Има много деца, които се нуждаят от такова лечение, и за това всяка седмица комисията заседава и случаите на одобрени лица, които ще заминат за лечение в чужбина са много, каза Атанасова.

Министър Десислава Атанасова съобщи, че лично ще отговаря за лекарствената политика и анонсира, че предстоят промени в законодателството, които ще смъкнат цените на медикаментите.


Източник: БНР

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на тока
НИМХ с най-актуалната прогноза за следващите дни
Проф. д-р Костадин Ангелов: Сухиндол има неразкрит туристически п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).