Десислава Атанасова: Най-сериозният риск е изборите да бъдат касирани, ЦИК трябва да даде пълна информация за "хеш кодовете"

Автор: Самуил Иванов
Коментари (1)
13:11 / 27.10.2023
733
ЦИК трябва да ни даде пълна информация. Най-сериозният риск е изборите да бъдат касирани. ГЕРБ тепърва ще заседава, когато знаем още подробности. С такъв коментар излезе председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова относно информацията, че заместник-министъра на електронното управление Михаил Стойнев "записал хеш кодовете на машините за гласуване", предаде репортер на "Фокус"

"С насрочването на извънредното заседание станаха ясни няколко неща. Първото е, че като че ли за първи път в историята на България мандатоносителят в лицето на ПП-ДБ заедно с опозицията бламира приемането закон по ПВУ, на който всички държахме. Те не са в зала, нито пък в кулоарите. Ние смятахме, че днес ще проявят разум и заедно стоим зад реформите и правителството. Защо считат, че това е някаква част от предизборна агитация?", попита Атанасова.

"По-драматичното днес е друго. На Председателския съвет също отсъстваха представители на ПП-ДБ. Председателят на парламента е уведомен от ДАНС,че в Министерството на електронното управление зам.-министър е извършвал заснемане със собствения си телефон и след това прехвърлял на флашка процеса по генериране на код, след като този процес 2 дни преди това е бил завършил и всички възможности за неговото установяване като алгоритъм са били унищожени". 

Десислава Атанасова бе категорична, че това е огромен скандал. 

"Ние сме само на часове от изборния процес и това означава, че всеки, който има интерес да обжалва резултатите, би го направил. Не знаем тези два кода в колко машини са наляти и дали кодът е разпространен в цялата страна. Има вероятност са бъдат касирани изборите", предупреди Атанасова.

Виж коментарите (1)

Още по темата (633):
05.04.2024 МВР с остра реакция към Кирил Петков и Атанас Атанасов
11.03.2024 ГЕРБ печели изборите в село Житница, община Провадия
27.02.2024 Кметът на Варна: По време на кампанията ми към мен имаше многократни
кибератаки
23.02.2024 Бойко Борисов от Варна категоричен: Портних повече няма да се меси
16.01.2024 Момчето, което показа мускули докато се брояха бюлетини, не получи
заплащане
15.12.2023 Кметът Коцев в първия си брифинг за медиите: Бе динамичен месец
Още новини от Национални новини:
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на тока
НИМХ с най-актуалната прогноза за следващите дни
Проф. д-р Костадин Ангелов: Сухиндол има неразкрит туристически п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).