Десислава Атанасова за арестите в ГЕРБ: Кирил Петков е основен кошаревски свидетел

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:13 / 02.04.2022
1552
Ролята на опозицията е не само да критикува правителството, а и да предлага реалните и верни решения за държавата, това заяви в "Панорама" председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. По думите й много от предложенията и решенията, свързани приоритетно с ежедневието на българите и предложени от ГЕРБ-СДС, са били отхвърляни от властта, единствено защото са предложения на опозицията. Относно протеста на ГЕРБ-СДС в парламента по повод неявяването на премиера Кирил Петков на парламентарен контрол, Десислава Атанасова обясни, че идвайки на власт новото управление е заявило, че ще има промяна.

"Очаквахме парламентаризмът да се завърне изведнъж и народните представители да осъществяват парламентарния контрол съгласно Конституцията", добави тя.

Атанасова е категорична, че в момента има много въпроси, които спешно трябва да бъдат зададени, защото вълнуват обществото и касаят бъдещето на всички ни.

За пример тя даде подписания меморандум с "Джем корп", около който все още има много неизвестни като например това кой стои зад въпросния 1 млрд., който се твърди, че ще бъде инвестиран у нас, кои са акционерите.

Освен това трябва да се изясни въпросът за зърното и осигуряването на хляба на българите. Според Десислава Атанасова нито един от двамата кандидати за управител на БНБ не притежават качества и авторитет, съпоставими с тези на настоящия гуверньор на централната ни банка.

Тя коментира и арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

"Никой не печели от потъпкване на правото, демокрацията и Конституцията. Никой не печели от репресии, от полицейщина и от погазването на правовия ред. Шумът, вдигнат от ГЕРБ, беше адекватен на арести, извършени от некомпетентни органи и за това се произнесе българският съд, като отказа изобщо да разглежда въпросните протоколи заради които Бойко Рашков и министър-председателя Кирил Петков, основен кошаревски свидетел по този арест, си позволиха", заяви  Атанасова.

Виж коментарите (1)

Още по темата (181):
12.12.2023 Прекратиха разследването, по което задържаха Борисов и Горанов - нямало доказателства
21.03.2023 Държавният департамент смята ареста на Борисов за незаконен, зове за действия срещу "Възраждане"
31.12.2022 Съдът реши окончателно: Арестът на Горанов на 17 март е незаконен
16.11.2022 Севдалина Арнаудова иска да съди "Продължаваме промяната"
01.11.2022 Обрат: Арестът на пиарката на Борисов - Севделина Арнаудова е незаконен
18.10.2022 Арестът на Севдалина Арнаудова е законен
Още новини от Национални новини:
Удрят по джоба на шофьорите с драстично увеличение на годишните т...
Поредна фишинг измама: Хакерите са все по-изобретателни, как да с...
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Проф. Костадин Ангелов към ПП: Питайте си вашите хора, защо подпи...
БАБХ: Най-честото нарушение в магазините преди Великден е неясен ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).