Дете оцеля като по чудо, след като го оставиха само! Глобиха майката

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
08:29 / 01.03.2019
1535
1000 лв глоба наложи старозагорският районен съд на майка, която оставила без надзор малолетното си дете и по този начин застрашила здравето и живота му.

20-годишната Щиляна Стефанова застана пред Темида заради по чудо приключил без летален изход инцидент със 7-годишната й дъщеричка, която на 30 юли в.г. се покатерила метален стълб на 10-киловолтов далекопровод в село Змеево и била поразена от разразилата се волтова дъга.

Момиченцето било хвърлено на земята от 8-метрова височина и при падането е счупила ребра, поразен бил и белият му дроб. Специалистите от клиниката по изгаряния направиха истинско чудо като  върнаха към живот след 15-процентово шоково изгаряне на ръката невръстната Стефка.

Хлапето е изписано и дори вече ходи на училище, похвали се наскоро дядото. 23-годишната  Щиляна има още три деца, първото е родено през 2009-та година, когато е била едва 13-годишна. В  момента живее на семейни начала с мъж от близкото село Хрищени. В деня на инцидента била на гости на родителите си и оставила Стефка без надзор в опасна близост с улицата и стълба на далекопровода.Съдът я освободил от наказателна отговорност, наложена е административна глоба, към която жената трябва да прибави и 191 лв за направените разходи от МВР по досъдебното производство.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).